Naix un nou projecte a Lleida per potenciar les arts escèniques amb professionals

Més d'una quinzena de companyies i entitats del sector cooperen en aquesta iniciativa

Alguns dels membres del nou projecte
Alguns dels membres del nou projecte | ACN
Nació
20 de febrer del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 15:31h

Un total de 18 companyies professionals i entitats d'arts escèniques de Ponent cooperen en el projecte "Marbi Singulars", amb seu a l'Espai Marbi de Lleida.

La iniciativa vol servir com a punt de trobada i facilitar eines tant en l'àmbit artístic, formatiu, tècnic o administratiu per desenvolupar, encara més, aquest sector que ja és un referent, ha explicat Cristina Garcia, membre del projecte i de la companyia Campi Qui Pugui. Alhora, es buscarà la col·laboració d'especialistes i dels millors professionals del món en àmbits com la construcció d'escenografia, el disseny de vestuari o la manipulació de titelles, entre altres. El projecte té el suport de Ponent Coopera i s'emmarca en una línia d'ajuts del Departament d'Empresa i Treball.

Les companyies professionals i entitats d'arts escèniques que participen en el projecte procedeixen de diversos municipis de Ponent com Lleida, Tàrrega, Bellpuig, Castellserà, Cervera o Corbins. La iniciativa vol ser una xarxa de treball oberta a la resta d'agents del territori pel desenvolupament professional del sector, amb l'Espai Marbi de Lleida com a punt de trobada.

CGarcia, membre de Singulars Marbi, ha explicat que es vol dotar d'eines i recursos artístics, administratius, formatius, entre altres, que permetin la "millora i professionalització" de les arts escèniques a la demarcació lleidatana. En aquest sentit, Garcia ha considerat que "el territori lleidatà té una indústria cultural molt potent i que històricament és un referent i, aquest cop, en comptes que cadascú faci casa seva el que volem és posar els nostres coneixements en comú per créixer plegats".

D'aquesta manera, Marbi Singulars vol donar resposta a les necessitats que té el sector amb la col·laboració d'especialistes en aspectes tècnics, com la il·luminació, o tecnològics, però també vol "elevar la mirada" i buscar el suport de "referents mundials" en els àmbits de la interpretació, el disseny de vestuari, la manipulació de titelles o la construcció d'escenografia, ha explicat Ramon Molins, un altre dels impulsors del projecte i membre de la companyia Zum-Zum Teatre.

Arxivat a