Denuncien un nou cas d'abusos a l'Aula de Teatre de Lleida que no hauria prescrit

Una alumna del centre es va sentir identificada després de veure el documental “El sostre groc”

Redacció
02 de febrer del 2023
Actualitzat a les 16:45h
Imatge dels jutjats de Lleida
Imatge dels jutjats de Lleida | ACN
L'Aula de Teatre de Lleida ha portat a la fiscalia un nou cas d'abusos que encara no hauria prescrit. Segons ha avançat TV3 i confirmat l'ACN, l'alumna que hauria estat víctima dels abusos es va sentir identificada després de veure el documental “El sostre groc”, d'Isabel Coixet, i des del centre es va activar per primera vegada el protocol de prevenció i detecció d'abusos sexuals.

Al novembre, la fiscalia va iniciar una investigació pels abusos denunciats per la Paeria arran del documental. Es tractava d'una desena de nous casos que haurien passat durant el curs 2018-2019. Aquest nou cas també hauria tingut lloc durant aquest curs. El centre ha constituït una comissió de seguiment que ha recollit tota la informació al respecte.

En aquest nou cas hi hauria implicat un exprofessor que ja va ser denunciat en els primers casos però ara els fets no haurien prescrit. Els primers casos denunciats haurien tingut lloc entre el 2001 i el 2008. Eren "rellevants penalment" però quan es van destapar els fets havien prescrit i no es podien investigar.