Pel que fa al trencalòs se'n van veure 35 i de milà real, també 35. En tots dos casos, 29 es van observar al Pallars Jussà. Dels 11 voltors negres que actualment es poden arribar a observar en llibertat en aquest cens se'n van localitzar 6 a la Reserva Nacional de Caça de Boumort; 4 anellats a Catalunya i 2 anellats a França.
L'objectiu principal del cens fet fa unes setmanes ha estat el d'intentar localitzar el major número d'exemplars de voltor negre alliberats des del projecte de reintroducció a Catalunya en una sola jornada cobrint el major terreny possible. Aquests censos tenen també l'objectiu de crear un vincle entre tots els gestors de punts d'alimentació per estar en contacte i col·laborar en la gestió global d'aquests carronyaires necròfags.
Pel que fa al trencalòs, és una espècie en perill d'extinció. Un dels llocs on van ser vistos al Pallars Jussà és a la Reserva Nacional de Caça de Boumort, segon punt de la Península ibèrica amb més presència d'aquesta espècie. Aquesta Reserva compta amb la colònia de cria de voltor comú més important de Catalunya.
Mentre que al primer cens realitzat el 5 de juny hi van participar 10 punts a Catalunya i 1 a l'Aragó, al segon cens es van ampliar els punts d'observació passant a 22 punts: 13 a Catalunya, 2 a Aragó, 1 a Andorra i 6 a França. El nombre d'observadors també va augmentar: 17 al primer cens i 40 al segon.
Després de l'èxit de participació del cens simultani l'equip tècnic d'Alinyà i Boumort encarregat del seguiment del voltor negre ha proposat pel 2009 un cens a la primavera i un altre cens a la tardor, per controlar nous exemplars de voltor negre que s'alliberaran.
Voltors capturats per anellar a la Terreta Imatge d'arxiu de voltors capturats per anellar a la Terreta, al municipi de Tremp.Foto: Marta Lluvich.