L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Manresa se suma a la demanda del Comitè de Defensa de la República (CDR) per a que l'Ajuntament de Manresa retiri de la façana la bandera espanyola.
Segons han exposat en un comunicat "Manresa és una ciutat de tradició republicana", com ho demostra el fet que "el 70% de la ciutadania, en les últimes eleccions municipals, va donar confiança a forces polítiques inequívocament republicanistes".
Per a l'ANC "la bandera monàrquica espanyola que presideix l'Ajuntament de Manresa, simbolitza una tradició oligàrquica que va directament en contra de la gran majoria social del nostre país", ja que "és una bandera que ha jugat històricament en contra del progrés col·lectiu de les classes populars i que beu directament del franquisme".
En aquest sentit, des de l'any 2011 l'ANC Manresa insta l'Ajuntament de Manresa "a posicionar-se obertament en contra d'aquest greuge tot retirant de manera permanent la bandera monàrquica espanyola de la façana de l'Ajuntament i, en cas de sentència ferma que n'obligui a la seva restitució, com ja es fa en molts dels ajuntaments del Principat, es deixi clar que la bandera monàrquica oneja a l'ajuntament per imperatiu legal".
L'ANC també demana a l'Ajuntament de Manresa que retiri la bandera espanyola
Consideren que "simbolitza una tradició oligàrquica que va directament en contra de la gran majoria social del nostre país"
ARA A PORTADA
Publicat el 23 d’agost de 2018 a les 16:28
Et pot interessar
-
Política Els grups municipals es conjuren per aconseguir el convent de les Caputxines per a Manresa
-
Política Junts preguntarà al govern de Manresa què ha costat el primer projecte tècnic de la ZBE
-
Política Junts Bages celebra l'anunci del desdoblament de la C-55 però reclama que arribi fins a l'A2
-
Política La Diputació lliura a Avinyó un estudi per reformar la Casa Consistorial
-
Política Tres propostes guanyadores als Pressupostos Participatius de Sallent 2025
-
Política Fem Manresa demana retirar el formigó de places i carrers per combatre l'escalfament urbà