Per mitjà de tallers, jocs i accions amb jovent, gent gran i grups temàtics, s'establiran analogies sobre totes aquestes noves formes d'auto-organització a l'espai ciutadà.
Tots els projectes de Platoniq treballen en formes actives de mediació, noves aportacions a la definició de cultura i la participació. Exemple d'això fou l'experiència del projecte Burn Station (literalment, “estació de cremat”), un projecte creat al 2003 que consisteix en un sistema de distribució de continguts copyleft a espais públics. Els participants escolten, seleccionen i copien gratuïtament la música de més de 40 segells discogràfics independents d'Internet. Guanyador de premis internacionals de cultura digital a Berlín i Mèxic, Burn Station compta avui amb més de 80 estacions repartides en Europa i Amèrica Llatina.
Altre antecedent d'”El goog” és Banc Comú de Coneixements, una plataforma de recerca, desenvolupament i innovació social (R+D+i), una eina metodològica per generar xarxes d'intercanvi de coneixements a la ciutat. A BCC els participants comparteixen informació, eines o coneixements aplicats als Mercats d'Intercanvi, on s'hi posa en pràctica el model de producció coordinada col•lectiva del programari lliure per mitjà de les dinàmiques de cooperació, documentació del procés i responsabilitat distribuïda entre els participants. Des de la seva creació al 2006, BCC ja ha arribat a Barcelona, Cambridge, Casablanca, Lisboa i Linz.
Platoniq és un col•lectiu de productors culturals i desenvolupadors de programari amb base a Barcelona des de l'any 2001. El seu treball se centra en investigar els usos socials de la tecnologia i del treball en xarxa, amb l'objectiu de millorar les estratègies de comunicació, auto-formació i organització ciutadana. El resultat del seu treball genera innovadores eines i metodologies d'investigació col•lectiva, a més d'un ampli arxiu audiovisual sota llicències lliures a Internet.