Fins dissabte també hi haurà sessions de tarda a l'ETC amb films de la retrospectiva dedicada a l’illa de Hong Kong, anime o una emotiva pel·lícula infantil índia.
Primera parada: Corea
El primer país a passar per la Bassa dels Hermanos serà Corea. A partir de les 9 del vespre es començarà a servir el sopar d’una cuina encara poc coneguda al nostre país i que, més enllà dels seus plats, ressalta també per com estan decorats. El menjar coreà es culmina amb cinc colors bàsics de la naturalesa –vermell, verd, groc, blanc i negre- que suggereixen la dedicació en la preparació del plat i simbolitzen l’elegància coreana.
La cuina coreana i una exhibició de taekwondo, art marcial d'origen coreà que destaca per la varietat i l'espectacularitat de les seves tècniques i per ser una de les més conegudes i practicades arreu del món, seran la introducció perfecta al film de la secció oficial que es podrà veure a partir de les 10 del vespre.
“The Kick”, una de les estrenes internacionals del festival, narra precisament la història d’una família coreana que s’instal·la a Bangkok i que es dedica a l’ensenyament de les arts marcials i a portar un restaurant per guanyar-se la vida. La felicitat familiar, però, es trenca quan un grup de gàngsters els obliga a robar una valuosa daga.
Estació intermitja: Taiwan
El divendres serà la Nit de Taiwan, país que visita per primera vegada el festival. La cuina taiwanesa veu de les influències xinesa i japonesa però manté alguns plats i ingredients del seu passat aborigen, barrejant allò que és nou amb el que ve del passat.
L’àpat s’acompanyarà d’una exhibició de taitxitxuan, un art conegut també com a art de meditació en moviment i que, diuen els que el practiquen, aporta beneficis generals a la salut i millora la gestió de l’estrès.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ail5YYWD_-U[/youtube]
Resum del cap de setmana a l'Espai ETC
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bUw5aAB9naw[/youtube]
Resum de la jornada inaugural
El film escollit per aquesta nit és “Starry Starry Night”, una estrena a nivell europeu en què un popular llibre infantil de Jimmy Liao serveix de base a una imaginativa i tendra història sobre la fi de la infantesa i la pèrdua de la innocència. La pel·lícula també reclama l’art com a teràpia, com a solució contra la violència i element ideal per a l’educació dels nens. Els joves protagonistes, Josie Xu i Eric Lin, realitzen unes interpretacions magistrals.
Final de trajecte: l’Índia
El colorista i espectacular cinema de Bollywood tornarà ser l’encarregat de posar la cirereta al festival. Ho farà en una jornada que començarà a les 12 del migdia amb tallers de henna i de Bollywood a la plaça Osona de Vic.
L’Espai ETC acollirà a partir de les 5 de la tarda la projecció d’una de les millors pel·lícules indies de l’any passat. Parlem de “Stanley Ka Dabba”, rodada durant un any i mig en una escola de Mumbai amb un pressupost mínim i amb la participació de més de 170 nens. Aquesta simplicitat en la producció es transmet també en el resultat final: un film sincer, afectuós i intel·ligent, ideal tant per al públic infantil, com l’adult. Stanley és un nen molt estimat pels seus companys i professors, impressionats amb la seva capacitat de lectura, escriptura i la seva creativitat. Però l’Stanley és l’únic alumne que no té carmanyola. Els amics li donen part del seu dinar fins que un professor ho descobreix.
El plat fort de la jornada arribarà a partir de les 9 del vespre a la Bassa dels Hermanos. Allà es podrà provar l’especiada i culturalment diversa gastronomia india, enriquida al llarg dels anys per les civilitzacions que han colonitzat aquest país. L’oferirà l’Associació Social i Cultural de l’Índia de Vic, que un any més col:labora amb el Festival Nits de cinema oriental.
Una hora més tard, la companyia Bollywood Diamonds estrenarà el seu nou espectacle, preparat especialment pel festival. Es diu “Indiavisió” i es tracta d’un recorregut per l’Índia a través dels seus balls: des de l’Odissi, una de les danses clàssiques del país, al Lavani, un contagiós ball folklòric procedent de Bombai, passant pel Garba, ball social circular molt festiu originari del Gujarat, i el Bollywood en estat pur.
La traca final la posarà “Ra-One”, la pel·lícula més cara de la història del cinema indi. Es tracta d’una superproducció espectacular amb una història per a tots els públics farcida d’escenes que deixen sense alè, amb uns efectes visuals de primera divisió i un parell de números musicals contagiosos. Tot això servit per l’amfitrió estel•lar de la indústria bollywood, Sharukh Khan.
El film explica el repte al que s’enfronta un programador: crear el videojoc definitiu. La seva empresa necessita un èxit immediat o farà fallida. Per això decideix aplicar una revolucionària tècnica que permeti als elements del món digital entrar en el món real.
Més informació, des del web del Festival Nits de cinema oriental

-------------------
Galeries de fotos de les Nits de Cinema Oriental:
2012
- Taller de dibuix de dracs xinesos
- Inauguració
2011
- Bollywood
- Nit Golfa
- Contes perses i nit japonesa
- Hong kong
- Primer cap de setmana
- Inaugauració de l'exposició "Corea del Nord: el pes de la història"
2010
- Indonèsia
- Bollywood
2009
- Tailàndia
- Nepal
- Vietnam
2008
- Bollywood
- Tailàndia
- Japó
- Presentació
2007
- Nit Golfa
- Hong Kong
- Iran i Corea
- Porco Rosso (infantil)
- Nit Índia
- Exposició "Caminants"
- Caligrafia xinesa i cercavila de lleons