Dijous a l'Institut del Teatre, també a Setmana Santa

Publicat el 15 de març de 2008 a les 18:56

Els integrants d'aquest Taller han format la Cia. A les fosques després de treballar en diferents muntatges, però s'estrenen com a companyia en aquest espectacle.
 
"Dijous a l'Institut del Teatre"
ELS RESIDENTS

TEATRE // "ELS RESIDENTS". Taller de Dramatúrgia de l'Institut del Teatre. ESAD en Gira.
Autoria :: Lucía Carballal // Direcció :: Pau Sastre // Actors :: Albert Alemany, Arnau Marín, Marta Montiel i Albert Puigdueta // Escenografia :: Maria Pons // Vestuari :: Roger Orra i Giulia Grumi // Il•luminació :: Berenguer Pou
 
Tres anys després de l'arribada d'un huracà, la vida de tot un poble segueix estancada entre runes i misèria. Sense possibilitat de prosperar, els seus habitants sobreviuen gràcies a un projecte de turisme solidari que realitza la sospitosa Possible Travels , una agència de viatges molt particular.

Com tots els damnificats del poble, la Juli espera poder acollir algun dels pocs turistes que arriben. Però hi ha un fet que la diferencia de la resta: el seu nòvio, R., és un dels guies de l'Agència i sempre s'ho fa venir bé perquè els turistes s'allotgin a casa d'ella. A prop de la Juli hi viu en Pol, un jove que vol un futur més digne pels habitants de la zona.

Les relacions d'aquests tres personatges entraran en conflicte amb l'arribada de Josep Maria, un turista de Barcelona carregat de bones intencions.
 
És comú que en els viatges exòtics (aquests que et porten als racons més pobres i bells del món), et presentin com a part de l'experiència la trista realitat dels seus habitants. Sense adornar-nos-en, la marginalitat i la desesperança es va acceptant com a part natural del món en que vivim i es van filtrant, progressivament, en els mecanismes habituals de consum. La misèria augmenta la seva presència en tota mena de suports (programes d'entreteniment, projectes artístics...) sense que això comporti un major compromís ni un major grau d'intolerància cap a la injustícia. Al cap i a la fi, es tracta només d'entreteniment?

Els residents parla de les bones intencions. Som capaços de fer "allò correcte" en un context tan sobrecarregat de paradoxes i missatges contradictoris?
 
Aquest espectacle és d'una alumne, Lucía Carballal, de Dramatúrgia de l'Institut del Teatre de Barcelona i forma part del projecte ESAD en Gira (Escola Superior d'Art Dramàtic), que té com a objectiu treure de l'entorn de l'Institut del Teatre treballs dels alumnes.

Els integrants d'aquest Taller han format la Cia. A les fosques després de treballar en diferents muntatges, però s'estrenen com a companyia en aquest espectacle.