
El Museu Episcopal de Vic (MEV) presenta “Facies fidei. Expressions artístiques de la Fe cristiana a la Catalunya medieval”, una mostra que s'inaugurarà divendres 12 d'abril a les 19:30 h, i que reuneix i relaciona obres del període medieval que han estat cedides pels museus diocesans de Barcelona, Girona, Lleida, Solsona, Tarragona, Tortosa i Urgell. Les peces estableixen un diàleg amb creacions de la col·lecció del museu.
L'exposició, que han presentat aquest dijous el director del museu Josep Maria Riba i el seu comissari, Marc Sureda, vol oferir les claus per interpretar l'art religiós a través de set àmbits (un per a cada peça convidada): la Creació, l'Encarnació, l'Eucaristia, la Creu, la Santedat, la Paraula i la Vida, i facilitar la comprensió de les obres en el seu context espiritual i funcional. Paral·lelament a “Facies fidei”, el MEV promou i acull diverses activitats complementàries relacionades amb l'art medieval.

L’exposició s’ha promogut dins L’any de la Fe. “Facies Fidei” es podrà veure fins el 27 d’octubre. La mostra ha estat possible gràcies a la col·laboració del Cercle del MEV.
Seminaris, conferències i jornades
Paral·lelament a “Facies Fidei”, el MEV promou i acull diverses activitats complementàries relacionades amb l’art medieval. Del 16 al 18 d’abril, el museu acollirà el seminari “Art i devoció a l’Alta Edat Mitjana”, organitzat conjuntament amb l’European Network for Instruments of Devotion. El 20 d’abril s’oferirà una visita a l’exposició, guiada pel comissari de la mostra.
El 26 de juny, el MEV acollirà la segona jornada sobre Art Religiós a Catalunya, coorganitzada conjuntament amb l’Institut Superior de Ciències Religioses i el MEV.
El mes de setembre tindrà lloc la conferència “Art, litúrgia i fe a l’edat mitjana”, dins el cicle del MEV Parlem d’Art, a càrrec de Marc Sureda, conservador del MEV i comissari, que explicarà els continguts i l’eix discursiu de l’exposició.
El mes d’octubre es farà la jornada “Experiència artística i experiència religiosa en l’educació”, organitzada per la Fundació Escola Cristina i el propi museu.
Finalment, el 25 d’octubre, i com a cloenda de l’exposició, es farà una jornada científica dedicada a la figura de Mossèn Josep Gudiol, pare de l’actual Museu i un dels pioners de la Història de l’Art a Catalunya, que s’organitza conjuntament amb el Museu de Lleida.
Dossier de premsa de l'exposició (PDF)
