
El festival Protesta, que es va presentar a finals de gener, és un certamen de curtmetratges que es farà a la ciutat de Vic el proper 18 de maig. La iniciativa,que arrenca aquesta primavera amb la primera edició, té l’objectiu de crear un espai específic per a la projecció, divulgació i difusió de curtmetratges de crítica social per tal de potenciar les creacions de nous artistes i professionals a nivell nacional i internacional. Consta d’una secció competitiva i d’una jornada de crítica social.
El Protesta és un festival sense ànim de lucre. Tots els que hi participen, des de la organització fins els col·laboradors, ho fan gratuïtament. El festival, però, té despeses que s'han de cobrir i és per això que l'organització necessita aconseguir 1.200 euros. Per això, ha optat per la fòrmula de micromecenatge, a través de Verkami.
Es poden fer aportacions a partir de 5 euros. Els mecenes tindran avantatges, com butaques preferents, samarretes o fins i tot la possibilitat de dinar amb els membres de l'organtizació.
L'opinió del públic
La durada dels curtmetratges que es presentaran no superarà els 30 minuts i són de ficció i de documental. De totes les obres rebudes, l'organització farà una selecció de 10 curtmetratges finalistes dels quals el jurat atorgarà el primer i el segon premi. El tercer premi serà escollit pel públic que podrà votar mitjançant les butlles de votació el mateix dia del festival.
El primer premi està dotat amb 1.000 euros, el segon amb 700 euros i el tercer amb 500 euros. El 25% de cada premi anirà destinat a una entitat o associació sense ànim de lucre que el mateix guanyador escollirà.
En aquesta primera edició, el festival compta amb la participació com a membres del jurat d’Arcadi Oliveres, economista i activista per la justícia social i la pau; Esteve Soler, periodista; Ada Colau, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca; Laura Arau, realitzadora audiovisual; Ana Palomo, crítica de cinema; Sergi Cámara, fotògraf; Josep Pàmies, agricultor i activista; Carles Furriols, metge cooperant i president de la Fundació Humanitària Dr. Trueta; i Lluís Pinyot, membre de Pallassos sense fronteres.
El concurs de curtmetratges serà la columna vertebral d’una jornada de crítica social on estan programades diverses activitats relacionades amb la crítica social i el cinema, adreçades a tots els públics.
El festival compta amb la col·laboració del Cineclub Vic i amb el suport de l’Ajuntament de Vic i la Institució Puig-Porret.
Col·laboreu en el microcenenatge del festival
[vimeo]58621163[/vimeo]