Els 21 artistes representats en aquesta exposició son:
Eudald Alabau (Escultor Ripoll); Antoni Anglada (Pintor Manlleu); Josep Bonet (Pintor Manlleu), Ramon Bufí (Gravador, dibuixant i pintor Granollers); Agustí Caballero (Pintor Jaén); Marta Casasas (Pintora Vic); Carlos Castillo (Dibuixant i pintor Huesca); Andrés Diosillo (Dibuixant i escultor Cuenca); Ramon Generó (Pintor Manlleu); Antoni Giramé (Dibuixant i pintor Espinelves); Conxita Grau (Dibuixant i pintor Vic); Loreus Gundabúka (Dibuixant i escultor Austràlia); Pep Hinojosa (Pintor Vic); Benjamí Mas (Pintor Vic); Juan Manel Mora (Dibuixant i pintor Huelva); Juan A. Olarte San Juan (Escultor - La Rioja); Ramon Puntí (Pintor Manlleu); Joan Segurañes (Dibuixant i escultor Vic); Joan Solà i Puig (Pintor Torelló); Juan Antonio Varea (Dibuixant i pintor - La Rioja) i Carles Vergés (Dibuixant, gravador i pintor Barcelona).
Parallelament a l'exposició, s'ha fet un catàleg que contribuirà de manera molt especial a preservar la història i el patrimoni de Manlleu.
L'exposició 7è Saló de Primavera de Pintura i Escultura.1r Saló del dibuix es podrà visitar els següents dies i horaris:
- Horari: de dimarts a divendres de 10 a 1 del migdia i de 4 a 7 de la tarda
- Dissabte, diumenges i festius, de 10 a 2 del migdia
- Dissabte, diumenges i festius, de 10 a 2 del migdia
El dibuix, instrument dels artistes
El dibuix ha estat al llarg de la història un llenguatge antiquíssim i universal. Ha estat un instrument per al perfeccionament del treball d'artistes. Les diverses escoles d'art ensenyen les seves formes com a mètode inicial i d'aprenentatge a tots els seus alumnes. El llenguatge del dibuix facilita l'entrada a tots els camps de l'art. El dibuix és fonament i esquelet de tota obra. Des de les coves càntabres del Paleolític fins als abrics rupestres llevantins, el dibuix apareix com a llenguatge de comunicació.
El dibuix es presenta en diverses modalitats, estils i tractaments diferents: dibuix artístic, dibuix geomètric, dibuix constructivista, etc. Comercialment, el dibuix apareix als logotips i as cartells, i el còmic aconsegueix un gran auge al nostre segle. Així mateix, el dibuix agafa el nom segons el material a utilitzar; ja sigui grafit, tinta xina (taca o ploma), carbonet, sanguina, pirògraf, i actualment fins i tot el dibuix cibernètic.
