
El Teatre Cirvianum de Torelló encara els darrers mesos de l’any amb una programació que prima la qualitat per sobre de la comercialitat. Aquesta és l’aposta del teatre torellonenc, segons el tècnic de Cultura, Pep Tines, que va presentar, aquest dimarts, el programa del 2n Acte de 2013, al costat de la regidora de Cultura Núria Güell, qui, per la seva banda, va fer una crida a la gent “a anar al teatre”.
Prop d’una vintena de propostes es presenten en la programació de la segona part de l’any, dels quals Pep Tines va destacar que “no són espectacles amb cartell o de gran relleu comercial". Tot i això, va emfatitzar que eren espectacles de “gran qualitat”, dels quals n’estaven “molt satisfets”. El responsable del teatre va insistir que per segons quins espectacles “ja hi ha el teatre comercial”. I va afegir: “Els teatres públics tenim una altra funció i hem de buscar la rendibilitat d’una altra manera”.
Tines es va mostrar especialment “orgullós” pel fet de poder programar dues estrenes absolutes, d’una companyia torellonenca i d’una companyia osonenca: “La Gàbia” de Nou 69 Teatre (que obre la programació el proper cap de setmana) i “Hora de hits” de La Nota Teatre (11 d’octubre). Per això, els directors dels dos muntatges, David Ceballos i Antoni Font, respectivament, també van ser presents a la presentació.
Pel que fa a la resta de la programació, va destacar, en el camp del teatre, la posada en escena de l’emotiva “9 maletes” amb Mercè Sampietro i Eduard Iniesta (5 d’octubre); “Smiley, una història d’amor”, un dels èxits de la temporada a les sales alternatives (19 d’octubre); el millor espectacle de la Fira de Tàrrega 2012, “Que vaya bonito”, de Teatro de Cerca (8 de novembre); o un altre dels èxits dels escenaris barcelonins, el monòleg “Ivan i els gossos” (30 de novembre). Al mateix temps, es dedicarà un cap de setmana (11, 12 i 13 d’octubre) exclusivament al teatre osonenc, amb la representació d’”Hora de hits” de La Nota Teatre, “Càsting” de L’Ou Cost i “Pacamambo” de Corcia Teatre.
En el terreny de la música, destaca el concert doble de l’osonenc Roger Usart i The Free Fall Band (4 d’octubre); l’acústic de la gira de comiat dels valencians Obrint Pas (20 d’octubre); o el “Retaule d’avars”, una original proposta del Brossa Quartet de Corda, amb el contratenor Jordi Domènech i el grup de hip hop Falsalarma (29 de novembre). I encara a mig camí entre el teatre i la música, la companyia Dei Furbi presentarà la seva adaptació de “La flauta màgica” de Mozart (9 de novembre).

A més també hi ha sessions per a públic familiar, nit de monòlegs, el Festival Internacional de Cinema de Muntanya, la Gran Gala Strauss i els Pastorets, en una temporada “molt atapeïda”, segons els organitzadors.
Nous públics
Un dels aspectes en els quals solen treballar més els responsables del Teatre Cirvianum és en la recerca de nous públics. Aquesta temporada es posen en marxa dues iniciatives en aquesta direcció.
D’una banda, es posen en circulació diferents tipus d’abonaments per tal de facilitar la compra d’entrades a uns preus més assequibles (fins a un 30 per cent de descompte). Per una altra, es posa en marxa la iniciativa “Una estona amb els artistes”, que consistirà en que, un cop acabada la funció, els intèrprets puguin compartir uns minuts amb el públic, relaxadament i prenent una copa al mateix teatre. De moment, està confirmat que prendran part en aquesta iniciativa Mercè Sampietro i Eduard Iniesta de “9 maletes”; Albert Triola i Rubén Eguía de “Smiley”; la companyia Dei Furbi; Brossa Quartet de Corda, Jordi Domènech i Falsalarma; i Pol López d’”Ivan i els gossos”.
La regidora de Cultura Núria Güell va acomiadar l’acte fent una crida al públic a acudir el teatre perquè és “una manera excel·lent de fer cultura i passar-ho bé”.