El Festival d'Estiu de Sant Pere de Casserres agafa un nou impuls: novetats i programació

Aquest 2024, el certamen cultural i musical es concentra en dos caps de setmana de juliol amb propostes més diverses i per a tots els públics

Presentació de la programació i les novetats del Festival d'Estiu de Sant Pere de Casserres 2024.
Presentació de la programació i les novetats del Festival d'Estiu de Sant Pere de Casserres 2024. | Irene Giménez Vinyet
05 de juny del 2024
Actualitzat a les 15:54h

Un any més arriba el Festival d'Estiu de Sant Pere de Casserres, un certament que se celebra al monestir romànic -l'únic d'orde benedictí de la comarca- des de l'any 2010 amb una proposta que uneix el patrimoni històric d'aquest l'enclavament amb la cultura i la música.

Enguany, però, agafa un nou impuls amb una programació més diversa, per a tots els públics, que posa en valor el complex romànic d'aquest monument, les activitats que s'hi desenvolupen i, també, l'entorn que l'envolta, al terme municipal de les Masies de Roda i enmig de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

"Volem donar aire fresc al Festival d'Estiu de Sant Pere de Casserres, crear una edició especial i consolidar-lo com a un referent cultura i musical", detalla el conseller de Cultura del Consell Comarcal d'Osona, Albert Prado.

"El Festival de Sant Pere de Casserres no és només una mostra de cultura musical, sinó que dona l'oportunitat de viure experiències úniques en un entorn privilegiat farcit d'història", subratlla Miquel Torrents, de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu, entitat col·laboradora amb el certamen.

Des de l'organització, Marc Riera també explica que, fins al moment, l'escenari principal del Festival d'Estiu era l'església del Monestir de Sant Pere de Casserres. Ara, l'objectiu també serà donar a conèixer altres espais del conjunt arquitectònic com, per exemple, el claustre.

Un any de canvis i novetats

La principal novetat d'aquest 2024 és el canvi de dates: si bé el Festival d'Estiu de Sant Pere de Casserres sempre s'havia celebrat durant els dissabtes del mes de juliol, enguany la programació es concentrarà el segon i el tercer cap de setmana de juliol.

D'aquesta manera, la inauguració del certamen serà el dissabte 13 de juliol al vespre amb el concert de la cantautora Maria Rodés acompanyada per la guitarrista Isabelle Laudenbach. El diumenge 14 de juliol al migdia serà el tron del quartet Sfere Vocali amb un concert de música sacra que permetrà als espectadors fer un viatge en el temps per descobrir les notes que sonaven al monestir en el seu moment de màxima expressió.

El dissabte 20 de juliol, en el marc de l'Any Estellés, el recital de Coral Romput a través de la veu de Pere Arquillué i la guitarra de Toti Soler. Finalment, el tancament del certament tindrà lloc el diumenge 21 de juliol al migdia amb una proposta familiar: Pony Menut –adaptació del grup musical el Pony Pisador- farà una actuació matinal que combina música i una visita guiada –opcional- per descobrir l'entorn natural del monestir adaptada als menuts i amb especial protagonisme dels ocells.

Tota la programació i reserva d'entrades en aquest enllaç.

Arxivat a