Sílvia Caballeria, professora del col•legi Sant Miquel i una de les coordinadores del projecte, diu que els alumnes que han fet la lectura han assajat des del mes d'octubre per a controlar “tècniques teatrals” com la de tenir una bona dicció. Els alumnes que han fet de rapsodes reconeixien tenir “responsabilitat” per haver de llegir davant d'un públic”'molt ampli” i “molt exigent” com són els altres escolars de la ciutat de la seva mateixa edat.
Més enllà de la lectura pública d'aquest dimecres, tots els escolars de quart d'ESO havien de llegir prèviament aquest llibre. Caballeria diu que “El violí d'Auschwitz” és a més d'una excel•lent obra literària un llibre “molt transversal2. L'obra té, des del punt de vista literari, interès perquè els alumnes hi puguin descobrir-hi tècniques narratives, punts de vista narratius o la combinació de poesia i narrativa. El llibre però també genera interès per treballar altres matèries com les ciències socials o la música, explica la professora vigatana.
Els alumnes de la ciutat han treballat i comentat el llibre d'Anglada de diferents maneres a partir de la línia pedagògica de cada centre. Entre d'altres, s'han fet iniciatives com la creació d'un bloc on els alumnes podien opinar sobre el llibre, s'han visionat pel•lícules sobre el període en que està ambientat el llibre o s'han fet un treball de ràdio sobre aquest llibre.
L'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal, ha estat l'encarregada a llegir el darrer fragment i la regidora d'Educació Anna Erra ha fet una introducció de l'acte.
Els actes commemoratius de la mort de Maria Àngels Anglada estan organitzats per l'Associació d'Activitats Econòmiques del Barri del Seminari Vell i compta amb el suport del Pla de Barris de l'Ajuntament de Vic. Els actes finalitzen el 23 d'abril, data la seva mort, amb un espectacle a partir de textos i músiques de l'escriptora que tindrà lloc a l'església de la Pietat de Vic.