Galeria de fotos: el cardenal Vallejo desgrana la visió franciscana de la immigració

Publicat el 20 de març de 2009 a les 18:46
 
Entre el públic assistent hi havia un gran nombre de gent gran, alguns joves, alguns immigrants i molts religiosos, sobretot franciscans i monges. També hi va haver una petita representació política i social, encapçalada pel Bisbe de Vic, Romà Casanova; el diputat de CiU Ramon Espadaler;  el regidor d’ICV-EUiA Xavier Tornafoch; i el president de Càritas, Joan Redorta. Cap regidor de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vic va fer acte de presència.

L’immigrant, un germà
 
Vallejo va insistir en que l’immigrant era “un germà”. “Tots som germans. Qualsevol que vingui a casa teva l’has de rebre amb els braços oberts i tractar-lo com un germà que Déu t’envia”, va defensar. I no només això: “I no es tracta de només obrir les portes, sinó que s’ha de deixar que aquest germà es fiqui a la teva vida”, va afegir amb contundència.
 
 

El cardenal va parlar abastament de la integració i del seu caràcter polièdric. Vallejo va esmentar la integració legal (la dels papers, necessària per estar al país), la laboral, la política, l’educativa i  també la social i cultural, totes amb diferents graus de dificultat. També fa fer esment de la integració religiosa, i va dir que era millor parlar de diàleg entre religions.
 
Un diàleg i un encontre que havia de sorgir del “diàleg de la vida”, o sia, del diàleg dels aspectes quotidians i importants del dia a dia, com el treball, els fills, l’educació... “Els germans tenim més punts del comú del que sembla”, va indicar.

Per acabar la seva xerrada i en referència a aquest complex encontre entre germans de diferents cultures, Vallejo va pronunciar unes paraules d’un altre il•lustre franciscà, el papa Joan XXIII: “El que és possible és sempre obligatori”.