Joaquim Albareda oferirà una xerrada a l'acte en memòria de Segimon Serrallonga

La UVic-UCC i l’Ajuntament de Torelló vinculen el Tricentenari a l’homenatge al poeta

Publicat el 01 d’abril de 2014 a les 16:52
L’acte que anualment organitzen l’Ajuntament de Torelló i l’Aula Segimon Serrallonga de la UVic-Universitat Central de Catalunya en memòria de Segimon Serrallonga (a la foto, d'arxiu / Ylla, La Marxa), poeta torellonenc, enguany estarà dedicat a la commemoració del Tricentenari.

L’acte es farà a la Biblioteca Dos Rius, el diumenge 6 d'abril a dos quarts de 12 del migdia. L’eix central de la sessió serà la conferència del catedràtic d’Història Moderna de la Universitat Pompeu Fabra, Joaquim Albareda: “El significat de la derrota de 1714. La Catalunya dissident durant el segle XVIII”. Albareda és una de les màximes autoritats en l’estudi i divulgació històrica de la Guerra de Successió. Autor de diversos llibres sobre la matèria, recentment ha dirigit la magna obra en tres volums, “Catalunya, nació d’Europa 1714-2014”, la publicació més destacada en l’any del Tricentenari.

Prèviament a la conferència, Sebastià Bardolet cantarà la cançó original d’Els Segadors a capella. I en el tram final de l’acte, la formació La Diminuta farà una intervenció musical. L’acte el clourà l’alcalde de Torelló, Santi Vivet.

Segimon Serrallonga

Segimon Serrallonga i Morer (1930-2002) és autor d’una obra de reconeguda vàlua artística i profunda qualitat humana en els vessants de la poesia, l’assaig i la traducció. Format al Seminari de Vic, va ampliar els estudis a la Universitat Catòlica de Lovaina, a Bèlgica, on es va llicenciar en Filologia Clàssica. Posteriorment va obtenir la llicenciatura de Filologia Catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Compromès amb el seu país i amb la causa de la justícia i la llibertat, va participar activament en la lluita antifranquista i va ser membre fundador de l’Assemblea de Catalunya. Des del 1977 fins a la seva mort, va dedicar-se a la docència universitària, primerament a l’Escola de Mestres Balmes i després a la Universitat de Vic, en la qual va exercir també els càrrecs de responsable literari de l’Editorial Eumo i de director de la Biblioteca.