L’autora de l’estudi és Cristina Masramon, llicenciada en història, que ja ha publicat diverses obres d’història local. Masramon ha realitzat una àmplia investigació, sovint de primera mà, en el món de l’esport vigatà, posant l’atenció en les persones però també en els clubs, els quals han format una xarxa densa sobre la quan han pogut emergir esportistes destacats.
Entre molts d’altres, a l’esmentat número del Vicgrafies s’hi glossa la trajectòria esportiva de Jaume Jucglar i Ripoll, impulsor de l’hoquei patins; de Josep Vila, jugador de l’Ausa Patí Club; de Joaquima Abel i Puig, molt destacada en el tennis, que va aprendre a Anglaterra; de Maria Lluïsa Marnet, que va esdevenir una figura internacional del tennis; de MartaYlla-Català, campiona d’Espanya en tennis taula; de Carlos Pereira, Josep Daví i Josep Vila, notables jugadors de futbol; dels atletes Ramon Bassas, Lluís Seuba i Pere Casacuberta; del ciclista Melcior Mauri; de Josep M. Traveria i Miquel Espona, campions vigatans de billar; de Jaume Anglada, membre de la secció d’Alta Muntanya de la Unió Excursionista; de Trini Solà, una nedadora rellevant de Vic; del gimnasta Miquel Pratdesaba; dels pilots Lluís Gallach, Toni Arcarons i Josep Autet; i de Francesc Ordeig, caçador i impulsor de la Societat de Caçadors.
A banda dels deports representats per les figures esmentades, la revista també fa referència al bàsquet, als escacs, a la petanca, a l’esquí, a l’esquí aquàtic, al tir, als ocellaires i pescadors i a l’equitació. La publicació té un caire força exhaustiu, ja que hi apareixen uns 600 noms d’esportistes i una seixantena d’entitats i clubs vigatans.