Així, des d'un principi, el Consorci ha col•laborat en el projecte d'Esteve Rovira, "amb la realització de les localitzacions, amb les presentacions a la premsa i als empresaris, amb la facilitació de permisos pels rodatges, en la cessió de sales pels càstings, fent d'intermediari entre els promotors del projecte i els privats així com també amb les administracions públiques, etc."
A més, preveient l'augment de visitants, el Consorci ha impulsat la trobada dels diferents gestors turístics per crear diferents productes i rutes turístiques. Ja al mesos de juliol i agost i per donar a conèixer la mítica història del bandoler, es va representar al monestir de Sant Pere de Casserres l'espectacle "Nits de Serrallonga", a càrrec de la companyia Agraïts d'Aguantar-nos.
NOTA DE PREMSA
CONSORCI SAU COLLSACABRA
CONSORCI SAU COLLSACABRA
MINI – SÈRIE SERRALLONGA
Interès del territori
A mitjans de 2003, el director Esteve Rovira, va venir al Consorci de Turisme de Sau Collsacabra a presentar-nos el seu projecte, o millor dit la seva il•lusió en rodar un film de la vida del bandoler Joan Sala. De seguida vàrem creure i apostar per tal de que aquesta il•lusió es convertís en realitat. Creiem i continuem creient fermament en què la vida d'en Serrallonga, i la seva forta relació amb el nostre territori, duta a la televisió, de ben segur que col•laborarà de manera pedagògica, a la promoció del territori i a la transmissió de valors de respecte i memòria de la nostra història, recuperant espais i indrets relacionats amb la seva vida i les seves aventures.
La nostra col•laboració amb aquest projecte, ha estat des del seu inici amb la realització de les localitzacions, amb les presentacions a la premsa i als empresaris, amb la facilitació de permisos pels rodatges, en la cessió de sales pels càstings, fent d'intermediari entre els promotors del projecte i els privats així com també amb les administracions públiques, etc.
Sabem que la Vall de Sau Collsacabra serà, entre d'altres indrets, un dels principals escenaris que apareixerà a la mini-sèrie Serrallonga. Aquest fet i com s'ha pogut constatar en d'altres films i sèries com El Codi da Vinci a París o Ventdelplà a Breda, fan del territori un reclam per a turistes i visitants al mateix temps que esdevé un tret diferenciador d'altres destinacions.
També fruit d'aquesta iniciativa i preveient l'augment de visitants per conèixer aquests territoris, els gestors turístics dels territoris on s'està rodant la mini-sèrie s'estan reunint per crear diferents productes i rutes turístiques i així donar un impuls turístic en aquests territoris.
Arrel d'aquest projecte en vàrem iniciar un de nou per tal de donar a conèixer la mítica història d'aquest bandoler i aprofitar també per donar a conèixer el projecte de la mini-sèrie. Així doncs, a l'estiu de 2004 i fins el 2006, la companyia Agraïts d'Aguantar-nos va representar els mesos de juliol i agost l'espectacle Nits de Serrallonga al Monestir de Sant Pere de Casserres. Va ser un espectacle produït pel Consorci de Promoció Turística de la Vall de Sau Collsacabra i que va comptar amb la col•laboració del Consell Comarcal d'Osona, la Diputació de Barcelona i el mateix Monestir.
 L'espectacle es va representar en un entorn molt adequat a l'època, el Monestir de Sant Pere de Casserres, és un monestir romànic que data del segle XI, monument emblemàtic, entre d'altres coses per la seva situació geogràfica, situat al bell mig de la Vall de Sau Collsacabra, territori molt conegut quan ens remetem al bandolerisme català.
Col•laboració allotjaments gratuïts
Les ajudes han continuat amb una col•laboració gratuïta de l'allotjament de la zona durant la setmana de rodatge a Tavertet dirigit a tot l'equip (directors, maquillatge i perruqueria, elèctrics,decoració,etc) concretament de 74 habitacions individuals del 22 al 26 d'octubre, repartides pels 7 pobles integrants del Consorci i per diferents tipologies d'allotjament. Com a contraprestació Oberon Cinematogràfica s'ha compromès a donar publicitat d'aquestes empreses en el making off i altres promocions que es realitzin.
Qui és el Consorci Sau Collsacabra?
El Consorci per la Promoció Turística de la Vall de Sau Collsacabra té seu a les antigues escoles de Tavèrnoles, està constituït per la Diputació de Barcelona, els ajuntaments de Rupit - Pruit, Santa Maria del Corcó - L'Esquirol, Tavèrnoles, Tavertet, Vilanova de Sau, Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta i l'Associació d'Empresaris Turístics. El Consorci és un projecte que entén el turisme com una activitat econòmica que cal promocionar en equip. L'objectiu d'aquest Consorci és que tots els municipis signants que posseeixin riqueses paisatgístiques de gran atractiu turístic i recursos turístics en explotació i potencials, amb el tret comú d'estar enquadrats en el conjunt natural que formen l'embassament de Sau i la cinglera del Collsacabra, fomentin el turisme com a activitat econòmica que cal desenvolupar mitjançant una acció coordinada.
Els objectius del Consorci es concreten en la potenciació i divulgació de la zona turística de la Vall de Sau-Collsacabra mitjançant l'edició de materials gràfics i altres iniciatives; el desenvolupament dels camins interns; la coordinació de les actuacions municipals de regulació de l'accés motoritzat al medi natural; el foment de la iniciativa particular per a l'oferiment de productes que abastin diversos establiments i activitats d'aventura i oci; i la coordinació d'activitats que millorin el coneixement i desenvolupament turístic de la zona.