L'Atlàntida de Vic proposa una programació «eclèctica» i «plurifamiliar»

La quarta temporada del teatre vigatà comptarà amb una cinquantena d'espectacles musicals i d'arts escèniques | En destaca el X Festival de Música Religiosa i el cicle de Clàssica jove

Publicat el 15 de gener de 2014 a les 20:31
Un moment de la presentació a la sala Ramon Montanyà de l'Atlàntida Foto: Albert Alemany

"Tenim l'obligació d'arribar a la major part de públics possibles", així començava Lluís Vila d'Abadal, director general de la Fundació L'Atlàntida, la presentació de la quarta temporada del Centre d'Arts Escèniques d'Osona. L'escenari escollit va ser la Sala Ramon Montanyà de l'edifici, i el van acompanyar Joan López, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vic, Ramon Ferrer, cap de programació, i Gemma Canadell, cap de màrqueting i comunicació.

Partint d'aquesta voluntat, la programació serà "diversa, eclèctica, per formats i estils molts diversos", amb unes representacions musicals i d'arts escèniques ben valorades tant per la crítica com pel públic i, en aquesta línia, Vila d'Abadal posava l'èmfasi en la pinzellada personal de la Fundació que "consisteix en la qualitat mínima dins el seu gènere i públic al que va adreçat". 

Pel que fa a les novetats, es va presentar el cicle Clàssica jove, que posarà en escena diverses propostes protagonitzades per noves generacions de músics o agrupacions instrumentals del país. Del cicle, a més de destacar-ne la participació de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) o l'Orquestra de Cambra de Vic, Vila d'Abadal en va accentuar la il·lusió de "donar visibilitat en aquest món" i "la voluntat de consolidació" d'un cicle que "troba primordial l'Escola de Música de Vic". 

La segona d'aquestes novetats és que el cicle de Música Religiosa fa 10 anys i per celebrar-ho, Vila d'Abadal apuntava que "fem un pas endavant i el convertim en Festival de Música Religiosa de Vic", que es presentarà a la Biblioteca Nacional de Catalunya a Barcelona durant la Setmana Santa i que comptarà amb un espectacle de La Fura dels Baus. Dins d'aquest festival, es representarà "La passió segons Sant Joan de Bach", que serà interpretada pel Collegium Japan amb Maasaki Suzuki al capdavant. 

La presència de la música d'arrel clàssica és preferent en la programació de L'Atlàntida, per aquest motiu també es posaran en escena dues òperes, considerades magnes del gènere: "Norma" de Bellini i "La Bohème'"de Puccini.

Més enllà de la música clàssica, el teatre també hi tindrà forta presència: Emma Vilarasau, Montserrat Carulla, Pere Aquillué, Jordi Boixaderas, Juan Diego Botto, Jordi Bosch o Ramon Madaula en seran protagonistes. I pel que fa a música moderna, Els Pets, Sisters, Andrea Motis, Núria Graham o 4 jutges 4 gats també pujaran als tres escenaris de L'Atlàntida. 

El cap de programació, Ramon Ferrer, també va recalcar que hi ha "molta cosa i molt diferent" i que es portaran a terme "36 funcions, 11 actes de música clàssica jove i tres concerts del cicle de Cambra". Per tant hi haurà fins a 50 propostes que Ferrer va denominar "espectacles plurifamiliars" per tal de poder mantenir un grau "d'ocupació molt alt" i seguir en la línia com dels anys anteriors.

Per mantenir aquesta alta ocupació, Gemma Canadell, cap de màrqueting i comunicació, va posar sobre la taula "nous abonaments més flexibles" i les novetats a nivell tecnològic, que permeten facilitats en l'obtenció d'entrades, en la d'informació o en l'entrada a les sales.

Joan López, regidor de Cultura, va cloure l'acte posant l'èmfasi en la "funció pedagògica de L'Atlàntida", per aquest motiu, també es van presentar unes xerrades divulgatives presentades per experts i que ajudaran a acostar molt més la institució, els seus actes i la música que s'hi duu a terme als que s'acostin a elles abans d'alguns concerts. López també va afegir que "Vic és una ciutat resistent culturalment" i que en el pròxim ple de pressupostos hi haurà un "augment del 9% en la partida de cultura".

Per veure tota la progamació, dirigiu-vos al web de L'Atlàntida.

D'esquerra a dreta, Ramon Ferrer, Joan López, Lluís Vila d'Abadal i Gemma Canadell Foto: Albert Alemany