El president de l'ImpeVic ha repassat, fil per randa, les claus de l'èxit de l'e-week, encabides en quatre dimensions: "Científic i universitari, amb personatges rellevants; solucions teconològiques per a les empreses; impuls per evitar la fractura digital i, com acció parallela i per completar aquest conjunt, l'aspecte lúdic i festiu de les nitsdigitals".
Burgaya, de la mateixa manera que Sallent, ha destacat que tota la societat civil s'involucra a l'organització de l'e-week, amb entitats representatives de diversos sectors: Caixa Manlleu, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Vic, Universitat de Vic i Generalitat de Catalunya.
Assumpta Fargas ha qualificat el programa de l'e-week de "molt ambiciós i adreçat a un públic molt divers, amb personalitats de primer ordre".
El president de Caixa Manlleu ha volgut remarcar la importància de les noves tecnologies en l'entitat bancària.
L'acte s'ha acabat amb una xerrada d'Universitat de Vic, Antonio González Barros, president d'Intercom. La conferència portava per títol "Emprenedors que han sortit al món".

NOTA DE PREMSA
Avui s'ha inaugurat la Setmana Digital, e-week de Vic
La conferència d'obertura ha tingut lloc a l'Aula Magna de la Universitat de Vic
L'Ajuntament de Vic, a través de l'Institut Municipal de Promoció i Economia (ImpeVic); la Universitat de Vic; la Generalitat de Catalunya; la Diputació de Barcelona i Caixa Manlleu han presidit aquest dilluns al matí la inauguració de l'e-week, setmana digital a Vic que tindrà lloc a diferents espais de la ciutat a partir d'avui dia, 5 de novembre fins al diumenge, 11 de novembre. La iniciativa arriba a la quarta edició.
Durant l'acte, el 2n tinent d'alcalde i president de l'ImpeVic, Josep Burgaya ha afirmat que l'èxit de la setmana digital prové precisament de la collaboració i entesa de l'administració pública (Ajuntament, Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona), universitat i empresa privada. A més a més, Burgaya ha destacat que el model en les pròximes edicions també s'ha d'estendre amb accions puntuals al llarg de l'any. Finalment, el segon tinent d'alcalde ha remarcat que "Vic ha de ser una ciutat que es distingeixi per activitats econòmiques on es prioritzi el capital humà; s'ha de convertir en una ciutat de referència i ciutat del coneixement". Seguint en aquesta línia, ha apuntat que des de l'Ajuntament s'està treballant perquè Vic tingui un centre tecnològic.
Josuè Sallent, director general de Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, ha encoratjat als organitzadors d'estendre la filosofia de l'e-week de Vic durant tot "un any digital".
D'altra banda, el president de Caixa Manlleu i com a patrocinador des de la primera edició de l'esdeveniment, Joan Contijoch, ha expressat la voluntat de continuar collaborant amb iniciatives com aquestes, ja que són conscients de la importància de les noves tecnologies en tots els àmbits de la persona.
La rectora de la Universitat de Vic, Assumpta Fargas, ha remarcat que la setmana digital de Vic ha de ser una cita imprescindible pels estudiants de la Universitat. També ha explicat que el programa de l'activitat ja demostra que es tracta d'un projecte consolidat i ambiciós: es dirigeix a un públic molt divers i compta amb personalitats de primer ordre. Fargas ha tancat l'acte explicant les dues raons bàsiques per les quals la setmana digital pren tanta importància: demostra ser un exemple de la "tercera missió de les universitats, és a dir l'obligació que té aquest estament de relacionar-se amb la ciutadania i el seu entorn" i d'altra banda, respon a "una aposta decidida pels estudis de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic".
Tot seguit la mateixa Aula Magna ha acollit la conferència inaugural d'Antonio Gonzàlez Barros, president d'Intercom, sobre "Emprenedors que han sortit al món". La intervenció s'ha pogut seguir en directe des del mateix portal www.e-weekvic.cat.
