[nointext][intext1]
El projecte està dividit en dues fases. La primera, l'acció en viu, que permetrà seguir i gaudir del procés de creació dels murals per part dels i de les artistes; i una segona fase amb la creació de l'itinerari artístic de cada poble, connectant-los a escala comarcal perquè els i les visitants puguin fer el recorregut pel seu propi compte, en qualsevol moment de l'any i de forma gratuïta, amb l'ajuda d'un mapa físic i de la informació disponible al web del projecte.
Osona Artimur està pensat pel turista cultural intergeneracional, és a dir, per a persones de totes les edats interessades a conèixer, comprendre i gaudir de trets rellevants que caracteritzen la societat local. La visita dels murals serà el pol d'atracció per visitants i turistes, però hi haurà persones que ho gaudiran de forma indirecta, que ho coneixeran en el mateix moment que estiguin passant per davant dels murs.
[intext2]
Aquesta nova proposta cultural neix en el marc del projecte "Osona: paisatge, territori i cultura" impulsat pel Consell Comarcal i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i el Pla de Foment Territorial de Turisme de la Generalitat de Catalunya
[h3]Artimur en dades[/h3]
- 5 municipis
- 19 artistes
- 18 murals
- 25 instal·lacions artístiques amb escultura de petit format
- 5 inauguracions
[h3]Artistes d'arreu del territori[/h3]
El col·lectiu d'artistes seleccionats són els encarregats de donar vida als espais grisos on hi predomina el ciment i dotar-los de llum i color. El projecte compta amb un total de 19 artistes reconeguts, nacionals i internacionals, procedents de Catalunya, Galícia, França, Alemanya, Itàlia i el Regne Unit, entre altres territoris, seleccionats a partir d'una convocatòria oberta i d'un comissariat.
La selecció d'artistes, comissariada per B-Murals i coordinada per Transit Projectes, compta amb figures destacades com Zoer (França), Ana Barriga (Espanya), Satone (Alemanya), Nano 4814 (Espanya), Luogo Comune (Itàlia), Daniel Muñoz (Espanya) i Jan Valverdú (Catalunya), entre d'altres.
[h3]18 murals repartits en 5 municipis[/h3]
Alpens, Manlleu, Prats de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau i Sant Julià de Vilatorta són els cinc municipis on es desenvoluparan els 18 murals i les instal·lacions artístiques de petita escultura creats pels 19 artistes.
[intext3]
La temàtica de les creacions artístiques seguirà la identitat i la singularitat de cada municipi, com són la forja en el cas d'Alpens; el riu Ter a Manlleu, les festes de Sant Joan i els Elois a Prats de Lluçanès; l'entorn natural del municipi a Sant Bartomeu del Grau; i la terrissa, les caramelles i el modernisme a Sant Julià de Vilatorta.
[h3]Inauguracions Osona Artimur[/h3]
La inauguració oficial del projecte Osona Artimur es farà el dissabte 22 d'octubre a Prats de Lluçanès. A banda, cada un dels municipis també comptarà amb una inauguració per donar a conèixer el projecte a cada població.
- Prats de Lluçanès: 22 d'octubre
- Manlleu: 29 d'octubre
- Sant Bartomeu del Grau: 5 de novembre
- Alpens: 12 de novembre
- Sant Julià de Vilatorta: 20 de novembre
[h3]La comunitat, un actor important[/h3]
Els habitants de cada un dels municipis són una peça clau per a la creació dels murals d'art urbà, ja que algunes de les intervencions es portaran a terme amb l'ajuda de col·lectius del municipi.
- Alpens: mural de l'artista Zosen creat amb la col·laboració de l'Escola La Forja.
- Manlleu: intervenció de Daniel Muñoz amb la col·laboració d'Osonament.
- Prats de Lluçanès: mural de l'artista Chu Doma amb la col·laboració de l'Escola Lluçanès, l'Escola FEDAC i l'Institut Lluçanès.
- Sant Bartomeu del Grau: intervenció artística d'Alessia Innocenti amb la col·laboració de l'Escola La Monjoia
- Sant Julià de Vilatorta: creació de l'artista Mateu Targa amb la col·laboració de l'Espai Activa't i el Punt Jove.