Roda de Ter es postula per acollir l’Any Miquel Martí i Pol

Ho anuncia l’alcalde, en el marc del lliurament de Premis Literaris de les jornades dedicades al poeta.

Publicat el 14 de novembre de 2011 a les 18:42
La Companyia Teatre eSsela presentarà l’obra de teatre «El Poble». Foto: M. Àngels Roviró

Durant el mes de novembre, Roda de Ter recorda Miquel Martí i Pol amb unes jornades commemoratives. L’Ajuntament de Roda, en col•laboració amb la Diputació de Barcelona, l’Associació d’Amics de Miquel Martí i Pol i la Fundació Martí i Pol, van organitzar una nova edició de les Jornades Martí i Pol, les quals es van tancar amb l’acte de lliurament dels Premis Literaris 2011.

L’acte va comptar amb l’assistència del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, el qual va presidir-lo juntament amb l’alcalde de Roda de Ter, Jordi Serra. També hi van assistir la regidora de Cultura, Petra Martín-Pero, el president de l’Associació d’Amics de Miquel Martí i Pol, Ramon Besora, Montserrat Sans, vídua de Miquel Martí i Pol, i Núria Puntí, presidenta de l’Associació Roda de Comerciants (ARC). L’escriptor Emili Teixidor va excusar la seva assistència.

L’alcalde de Roda de Ter va aprofitar l’entrega dels Premis Literaris per anunciar que Roda de Ter treballarà per aconseguir que l’any 2013 es converteixi en l’Any Miquel Martí i Pol, coincidint amb el 10è aniversari de la mort del poeta.

L’acte es va tancar amb la presentació de l’espectacle teatral “El Poble”, basat en l’obra de Miquel Martí i Pol del mateix nom, i que va anar a càrrec del Teatre esSela.

Al finalitzar l’acte d’entrega dels Premis Literaris 2011, es va fer la tradicional fotografia amb tots els premiats.


Més informació de les Jornades Miquel Martí i Pol

Programa d’actes de les Jornades Miquel Martí i Pol




------
PREMIS LITERARIS 2011

27è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol

El jurat atorga el premi al recull “Estén la mà, com l’aura s’entrelliga a l’herbei”, presentat per Jordi Pla i Planas, de Figueres. Jordi Pla és professor d’institut de llengua catalana, que actualment està prejubilat, i té 62 anys.

El jurat ha valorat la intensitat conceptual on fons i forma es relacionen perfectament. Es tracta d’un homenatge a la llengua. El ritme és clàssic i molt ben trenat, no repetit i molt precís.

El jurat del 27è premi de poesia Miquel Martí i Pol estava format per Pilar Cabot, Pere Puig, Anton Carrera i Pep Rosanas.


8è Premi a projectes pedagògics Emili Teixidor

El jurat acorda declarar desert el premi.


22è Premi d’ARC de Narració Intanfil i Juvenil

Com a novetat d’aquesta edició cal destacar la implicació de l’Associació Roda Comerciants amb els Premis Literaris, ja que enguany esponsoritza el premi de narrativa infantil i juvenil.

El jurat del premi Narració Infantil i Juvenil dels Premis Literaris de Roda de Ter ha escollit els següents guanyadors:

PRIMERA CATEGORIA.
Declarada DESERTA.

SEGONA CATEGORIA.
El jurat ha considerat els següents guanyadors:
La narració GUANYADORA de la segona categoria ha estat “Robert, el cas del 1998”, amb el pseudònim “Campana Groga”, que correspon a Montserrat Tomeu i Quintana, de l’Escola Mare de Déu del Sòl del Pont de Roda de Ter.
La narració FINALISTA de la segona categoria ha estat “Un berenar complicat”, amb el pseudònim “Coloraines”, que correspon Júlia Arumí Suriñach, de l’Escola Mare de Déu del Sòl del Pont de Roda de Ter.

TERCERA CATEGORIA.
El jurat ha considerat els següents guanyadors:
La narració GUANYADORA de la tercera categoria ha estat “Un pas a l’adolescència”, amb el pseudònim “Piruleta”, que correspon a Rayhana El Yandouzi, de l’Escola Casals Gràcia de Manlleu.
La narració FINALISTA de la tercera categoria ha estat “Històries incompletes”, amb el pseudònim “B de Blanc”, que correspon a Ivet Zwatnko i Pou, de l’Escola Casals Gràcia de Manlleu.

QUARTA CATEGORIA.
El jurat ha considerat els següents guanyadors:
El premi GUANYADOR s’ha declarat desert.
La narració FINALISTA de la quarta categoria ha estat “No sé què escriure”,  amb el pseudònim “Dama de llum”, que correspon a Òscar Castells i Paradell, de l’Institut Cirviànum de Torelló.

CINQUENA CATEGORIA.
El jurat ha considerat els següents guanyadors:
La narració GUANYADORA de la cinquena categoria ha estat “A contracor”, amb el pseudònim “Maduixa”, que correspon a Clàudia Isern i Blasco de l’Institut Jaume Callís de Vic.
La narració FINALISTA de la cinquena categoria ha estat “Els últims minuts”, amb el pseudònim “La vida”, que correspon a Raquel Sánchez i Serra, de l’Escola la Salle de Manlleu.