
Roda de Ter va celebrar les Jornades Miquel Martí i Pol del 10 al 14 de novembre, coincidint amb les dates de la mort del poeta.
Com cada any, l’acte que va tancar les jornades va ser el lliurament dels premis literaris que es va fer el diumenge al migdia a la Porxada de Can Planoles. L’acte va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Roda de Ter, Antoni Llach, la regidora de Cultura, Francesca Costa, la cap del servei de coordinació Bibliotecària de la Diputació de Barcelona, Marta Cano i Vers, i Montserrat Sans, vídua de Miquel Martí i Pol. L’escriptor Emili Teixidor va excusar la seva assistència. Dins l’acte del lliurament dels Premis literaris 2010 també es va fer la presentació dels projectes guanyadors del Premi a Projectes Pedagògics Emili Teixidor 2008-2009, a càrrec del Dr. Francesc Codina, degà de la Facultat d’Educació de la Universitat de Vic.
PREMIS LITERARIS 2010
26è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol
El jurat atorga el premi al recull Natana, amb el pseudònim Cal•lerió, presentat per Josep Fàbrega i Selva de Calders.
7è Premi a projectes pedagògics Emili Teixidor
El jurat acorda declarar desert el premi.
21è Premi de Narració Intanfil i Juvenil
El jurat del premi Narració Infantil i Juvenil dels Premis Literaris de Roda de Ter ha escollit els següents guanyadors:
PRIMERA CATEGORIA.
Declarada DESERTA.
SEGONA CATEGORIA.
El jurat ha considerat els següents guanyadors:
La narració GUANYADORA de la segona categoria ha estat “L’oboè trist” amb el pseudònim “Ulleres”, que correspon a Adrià Sanglas i Ocaña, de 6è de Primària de l’Escola Mare de Déu del Sòl del Pont.
La narració FINALISTA de la segona categoria ha estat “El pallasso que no feia riure” amb el pseudònim “Orbi 3000”, que correspon Iman Azzouz, de 6è de Primària de l’Escola Mare de Déu del Sòl del Pont.
TERCERA CATEGORIA.
El jurat ha considerat els següents guanyadors:
La narració GUANYADORA de la tercera categoria ha estat “Tirant endavant” amb el pseudònim “Sweety”, que correspon a Helena Aulet i Pla, de 2n d’ESO de l’Escola Casals Gràcia de Manlleu.
La narració FINALISTA de la tercera categoria ha estat “Ulls closos” amb el pseudònim “Tristor”, que correspon a Ivet Zwatnko i Pou, de 1r. d’Eso de l’Escola Casals Gràcia de Manlleu.
QUARTA CATEGORIA.
El jurat ha considerat els següents guanyadors:
La narració GUANYADORA de la quarta categoria ha estat “Pànic” amb el pseudònim “Meiga”, que correspon a Clàudia Isern i Blasco, de 4t d’ESO, del Col•legi Pare Coll de Vic.
La narració FINALISTA de la quarta categoria ha estat considerada deserta.
CINQUENA CATEGORIA.
El jurat ha considerat els següents guanyadors:
La narració GUANYADORA de la cinquena categoria ha estat “Temps fugit” amb el pseudònim “Història”, que correspon a Raquel Sánchez i Serra de 1r de Batxillerat de l’Escola la Salle de Manlleu.
La narració FINALISTA de la cinquena categoria ha estat “El Fènix” amb el pseudònim “Pandora”, que correspon a Marta Vivet i Montagut, de 1r. de Batxillerat de l’Escola la Salle de Manlleu..
Per tancar l’acte, l’actor Jordi Bosch i el rapsode Ramon Martí i Pol (germà del poeta) van recitar poemes de Miquel Martí i Pol.
Cantata ‘El Poble’
Una de les novetats de les Jornades d’aquest any va ser la interpretació de la Cantata “El Poble”, amb lletra de Miquel Martí i Pol i música de Xavier Baurier, que va tenir lloc el dissabte, 13 de novembre, a les 7 de la tarda, al pavelló municipal d’esport de Roda, amb nens i nenes de 5è i 6è de primària de les escoles Mare de Déu del Sòl del Pont i Roda de Ter i professors de l’Escola de Música El Faristol. El músic Xavier Baurier també els va acompanyar al contrabaix i M. Àngels Martí, filla del poeta, va fer de narradora.
Des de l’Ajuntament de Roda de Ter es fa una valoració molt positiva dels actes i activitats realitzades durant les Jornades Miquel Martí i Pol 2010, per la implicació de diverses entitats i persones del poble, tant en l’organització com en l’assistència als actes.
- Programació Jornades Miquel Martí i Pol
