El Centre d'interpretació té com a objectiu explicar el fenomen ancestral de la bruixeria, present en totes les cultures i en totes les èpoques. A través d'un muntatge modern i suggerent, s'endinsa en la tradició de dones expertes en temes de salut, com les remeieres, guaridores, saludadores, llevadores i metgesses, moltes de les quals feien pràctiques com sortilegis, conjurs i màgia. Relaciona aquestes professions femenines amb la visió que tenia la societat d'elles, de dones amb poders especials i sobrenaturals.

La primera part de la museïtzació ofereix una visió històrica i antropològica de la bruixeria. Es fa a través d'un circuit irregular i laberíntic per diferents estances d'una casa tradicional. S'hi explica què és una bruixa i els llocs on es trobaven.
La segona part del Centre d'interpretació és una sala on es projecta un muntatge multimèdia, que dramatitza testimonis que es conserven sobre els processos de bruixeria al Lluçanès. S'hi escenifiquen l'interrogatori i la tortura a una dona acusada de bruixeria, així com una cerimònia ritual. Tot el muntatge està confeccionat a partir de relats procedents dels processos judicials del segle XVII que es van dur a terme al Lluçanès.
Segons ha explicat un dels impulsors del centre, el regidor Jordi Rovira, el centre vol retre homenatge a les dones que van patir la caça de bruixes. Al mateix temps, vol aprofitar la història local relacionada amb la bruixeria per fomentar el desenvolupament turístic del municipi.

Un dels palafons del centre
La inauguració del Centre d'interpretació de la Bruixeria de Sant Feliu Sasserra es farà aquest dissabte, a les 12 del migdia, en el marc de la programació de la novena edició de la Fira de les Bruixes. Aquest esdeveniment, que gira a l'entorn de la presència d'aquest fenomen al Lluçanès, mobilitza unes 200 persones dels 600 habitants que té el municipi. La inauguració serà presidida pel conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.
La Fira de les Bruixes inclou representacions de carrer, contes, cercaviles, una ruta guiada pels voltants de Sant Feliu relacionats amb la bruixeria i una representació del samaniat, el festeig a Satanàs. Destaca també la representació d'un judici on els caps de la sotsvegueria del Lluçanès i els ciutadans benestants jutgen les bruixes i posteriorment les sotmeten a l'escarni públic i a la seva execució al Serrat de les Forques.


Acte de presentació a la premsa. D’esquerra a dreta, Andreu Riba, alcalde de Sant Feliu Sasserra; Rosa Serra, directora de Transversal; Jordi Piñero.