Des de les consultes de pediatria i de la llevadora es recomanaran els llibres que formen part d'aquesta iniciativa. A la sala d'espera del CAP hi hauran dues caixes plenes de contes, perquè els més menuts es puguin endinsar en el món màgic dels llibres.
A la biblioteca s'hi trobaran dos exemplars de cada títol recomanat, un d'ells és podrà endur en préstec i l'altre consultar a la mateixa biblioteca. A més, tots els dilluns de les 10 h a les 13 h, la Biblioteca Municipal tindrà presència física al CAP amb una parada al vestíbul del centre, on hi haurà una mostra del material existent a la biblioteca i que també es podrà endur en préstec.
Paral•lelament i des de la consulta de la llevadora es portaran a terme recomanacions literàries adreçades a totes les dones en edats premenopàusiques i menopàusiques amb una temàtica específica, per tal d'informar, aconsellar i ajudar a gaudir d'una de les etapes més importants en la vida d'una dona.
Molts estudis han demostrat la importància que té el fet de llegir en veu alta als infants. Explicar o llegir una història és una activitat que ajuda a millorar la relació entre pares i fills, estimula el plaer d'escoltar, d'imaginar i crear, alhora esdevé una base per l'infant per establir una relació entre el seu món i el món que l'envolta.
D'aquesta manera es pretén potenciar la lectura com un altre hàbit saludable, per millorar el benestar psíquic, físic i de relació amb l'entorn.
Aquesta és una iniciativa que està promoguda pel Consell Català del Llibre per a Infants i Joves, el Col•legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya, la secció de Pediatres d'Atenció Primària de la Societat Catalana de Pediatria, i l'Associació Catalana d'Infermeria Pediàtrica.