
La suspensió de pagaments de Cacaolat ha encès totes les alarmes. A més dels 500 treballadors que podrien perdre el lloc de treball, es tem per la desaparició d’una marca històrica catalana (més de 85 anys) amb una posició de lideratge indiscutible en el sector dels batuts de cacau i una facturació de més de 90 milions d’euros. Davant el perill que la firma acabi arrastrada per la caiguda de la Nueva Rumasa, són molts els que demanen alguna empresa que doni el pas i salvi la marca.
Els experts apunten que el soci ideal per fer aquesta operació podria ser Nutrexpa. A última hora, sembla que Pascual també podria entrar a les travesses. Un altre de les solucions, “amb un ampli sentit comercial”, tal com indiquen Expansión.com i alguns tertulians d’una ràdio d’àmbit nacional, seria la compra de Cacaolat per part de Llet Nostra.
Llet Nostra es va crear el 2003 amb l'objectiu de donar sortida a la llet dels ramaders de 225 explotacions i n'aglutina el 30% del conjunt del país. La formen les cooperatives de Vallfogona, Lletera de Campllong, Ramaders del Baix Empordà, Cadí, Lletera de Mollerussa i Grup Lleter de Banyoles. El centre de producció que envasa la llet està situat a Vic (darrerament s’ha venut la gestió al grup basc Iparlat).
Llet Nostra ha assegurat, en declaracions a Osona.com, que ni tan sols ha valorat la compra de Cacaolat. Tot i això, les mateixes fonts de la companyia han reconegut que “estan al cas de tots els moviments del sector”, inclosos els de Cacaolat, “tal com l’empresa sol fer en una dinàmica normal”.
Així, per un costat, l’empresa sembla que vol negar qualsevol vinculació amb una possible compra, però, per un altre, tampoc ho descarta del tot si li pot suposar un benefici. “Tot allò que sigui bo per garantir la venda de la llet dels ramaders és bo per a Llet Nostra”, diuen des de l’empresa. En aquest sentit, la firma reconeix que els valors de Cacaolat, de marca i catalans, coincideixen plenament amb els de Llet Nostra.