L'activitat de la factoria s'havia anat reduint notablement els darrers anys. L'obertura d'una planta a Eslovàquia amb 7.000 metres quadrats i on treballen una setantena de persones ha estat determinant per aquesta retallada progressiva d'activitat de la planta de Torelló. La direcció de la companyia havia anunciat que els seu plans eren traslladar en aquesta factoria d'Europa de l'est la producció de menys valor afegit. Produir en aquest país representa una notable reducció del cost de la mà d'obra per competir així amb els productors xinesos. Fa uns mesos s'havia especulat amb la possibilitat que Vemsa vengués també la fàbrica de casquets metàl·lics de bombetes i làmpades elèctriques a un altre grup i desprendre's així d'aquesta activitat.
El tancament de la planta de Torelló es podria relacionar directament amb la crisi del sector de l'automòbil. La planta de Torelló s'havia dedicat especialment els darrers anys a la fabricació de casquets per a fars d'automòbils amb un cert grau de sofisticació.
Aquest passat mes de juliol els sindicats CCOO i UGT representats al comitè d'empresa van convocar una vaga per un expedient de regulació que afectava a 42 persones. Aquest dimecres està prevista una assemblea de treballadors.
Vitri és una de les principals empreses del grup Vemsa. A més dels casquets, aquest grup té altres societats dedicades a la fabricació de components d'alumini per a envasos de perfums, taps, màquines, peces d'injecció de plàstic, vàlvules per a perfums i altres. A l'inici del 2008, Vemsa va vendre la seva filial Vem de tapes metàl·liques al grup nord-americà Salgan.
A més de la planta d'Eslovàquia, el grup Vemsa té centres de producció a fora de Catalunya a Brasil i Mèxic. El grup va facturar en conjunt en el 2007 poc més de 100 milions d'euros. Els orígens de l'empresa es remunten a l'any 1857. L'empresa continua sent controlada per la cinquena generació de la família Bofill, que en va ser la fundadora. Tot i això el consell d'administració es va obrir fa anys a vocals independents.