- Millor municipi en recollida selectiva bruta total, amb un 70,30% (mitjana de Catalunya: 44.90%).
- Millor municipi en recollida selectiva de paper i cartró, amb 18,98% (mitjana de Catalunya: 10,02%).
M. Teresa Anglada, regidora de Medi Ambient i Pagesia, va participar a l’acte virtual del lliurament dels guardons i va destacar que “aquest reconeixement ens encoratja a millorar dia a dia i és per això que estem treballant per implementar un nou sistema basat en la recollida porta a porta que permetrà assolir uns nivells de recollida de residus encara millor”.
Aquest reconeixement arriba en un moment en què l’Ajuntament de Manlleu treballa en la integració de les polítiques locals en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Manlleu impulsarà una nova forma de prestació del servei de recollida de residus porta a porta, fet que s’alinea amb l’ODS 12 de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, objectiu que consisteix a garantir models de producció i consum sostenibles.
[noticia]64638[/noticia]
Aquest canvi en el model de gestió dels residus també està relacionat amb altres ODS, com que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles” (ODS 11).

