Després de la bona acollida que va tenir la segona Nit de la Recerca que organitzava la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) que dirigeix el doctor Bonaventura Clotet, que es va dur a terme al Món Sant Benet, al Bages, amb una assistència de 320 persones i que va recollir 50.400 euros, podem dir que la recerca que du a terme la UVic-UCC comença de tenir una visibilitat social important. Aquest fet té una gran rellevància quan els fons de què es nodreix la recerca han de provenir cada vegada més de fonts molt diverses, i els que hi poden aportar les persones individualment, les empreses i les institucions del territori són imprescindibles.
Grups de recerca. En els darrers anys, la UVic-UCC s’ha situat en un entorn competitiu pel que fa la recerca. Els seus 21 grups de recerca, 17 dels quals compten amb el reconeixement de la Generalitat de Catalunya, en són la unitat bàsica. Les seves àrees d’especialització són les ciències experimentals, les ciències humanes, les ciències mèdiques i de la salut, i les ciències socials. Les activitats de recerca, transferència de coneixement i divulgació científica que porten a terme els grups de recerca de la UVic-UCC han crescut i s’han consolidat, alhora que ho ha fet la competitivitat i els acords amb empreses i institucions, fet que contribueix al desenvolupament territorial.
Càtedres transversals. Per altra banda, la UVic-UCC ha creat una estructura de càtedres creixent, transversal i molt dinàmica amb l’objectiu d’incorporar talent i visions complementàries a les àrees d’estudi que li són pròpies. Actualment, la Universitat compta amb nou càtedres en diversos àmbits del coneixement, entre les quals destaquen la càtedra de Cures Pal·liatives amb l’Institut Català d'Oncologia, dirigida pel doctor Xavier Gómez Batiste-Alentorn; la càtedra TIC i Salut amb la Fundació TicSalut, dirigida pel doctor Francesc García-Cuyàs; la ja citada càtedra de la Sida i Malalties Relacionades amb la Fundació IrsiCaixa i la Fundació de Lluita contra la Sida, dirigida pel doctor Bonaventura Clotet; o la càtedra de Bioètica Fundació Grífols, nascuda de la mà de la UVic-UCC i la Fundació Víctor Grífols, amb la doctora Victòria Camps com a titular i Núria Terribas com a directora. Aquestes càtedres són la base de la recerca en salut que justifica la nostra voluntat d'aconseguir la Facultat de Medicina.
Centres de recerca i transferència de coneixement. Actualment, la UVic-UCC compta amb tres centres de recerca, el Centre d'Estudis Interdisciplinaris de Gènere (CEIG); el Centre d'Estudis Sanitaris i Socials (CESS); i el Centre Tecnològic en Biodiversitat, Ecologia i Tecnologia Ambiental i Alimentària (CT BETA) - Centre TECNIO.
Com a universitat jove que som (el 27 de maig complíem 18 anys), tenir una estructura de recerca d'aquestes característiques, d'aquesta potencia i amb aquestes potencialitats vol dir que no s'ha perdut el temps i que, en la nostra mesura i en el marc de les nostres característiques universitàries, estem consolidant una recerca molt competitiva i eficient.
Ara a portada
-
Societat Salut i l'Ajuntament de Vic perfilen la cessió del solar del Mercat Municipal per construir-hi un nou CAP Irene Giménez Vinyet
-
Societat Osona Salut Mental amplia les instal·lacions amb consultoris nous i sales per a teràpies de grup Redacció
-
Ciutats Sau instal·la alarmes per advertir la població en cas de trencament de la presa Arnau Urgell i Vidal
-
Cultura i Mitjans El bressol original que va allitar Jacint Verdaguer s'exposarà de forma permanent a la Casa Museu de Folgueroles Redacció
-