ARA A PORTADA
Anys enrere vivíem sota la pressió, o la repressió, d’intentar amagar tots aquells impulsos sexuals, tots aquells desitjos que tinguéssim relacionats amb la sexualitat. Es considerava pecat. Tot es considerava pecat: sentir plaer, tenir relacions sexuals que no tinguessin com a objectiu la reproducció, tenir “més sexualitat del compte”, jugar, passar-ho bé, gaudir... Eren moltes les persones que sentien la pressió de mantenir la seva sexualitat intacta fins que es casessin en funció d’uns valors que són molt discutibles i que jo obro la porta per discutir-los...
El que està passant avui en dia tampoc és més positiu: la pressió que es rep per estar hipersexualitzat, iniciar-se com més aviat millor i fer totes aquelles coses que es puguin. Hi ha, pràcticament, l’obligació d’experimentar sense que un es pugui plantejar si realment és el que es vol fer...o fent-nos creure que evidentment l’experimentació, la varietat i provar tot allò que es pugui, sexualment parlant, indica llibertat, cosa que també poso en dubte.
I no podem oblidar que aquesta pressió per viure la nostra sexualitat com més aviat millor es creua amb el pòsit que ens deixa el missatge anterior de repressió... pressió i repressió barrejades en una mateixa època. És un còctel molt explosiu.
Com es viu la sexualitat de manera verdadera i lliure? Només cadascú ho pot esbrinar. No hi ha una recepta que sigui vàlida per a tothom.
Us proposo un exercici de reflexió, una tasca que ens pot començar a ajudar a descobrir quina és la verdadera sexualitat de cadascú. Us convido a agafar llapis i paper i reflexionar de manera personal entorn a aquestes preguntes: Com visc la meva sexualitat? Em sento còmode? Gaudeix-ho? Quines són les meves limitacions? Sento plaer? Jugo? M’ho passo bé? És quelcom enriquidor? (Podeu incloure d’altres preguntes que creieu convenients i us convido a compartir-les amb nosaltres)
Si hi ha alguna resposta pregunta que us incomoda, pregunteu-vos per què. I si hi ha alguna resposta que no us agrada, intenteu-ho canviar. La clau es troba en descobrir allò que pertany de manera autèntica a cadascú. Moltes coses giren al voltant d’això, la sexualitat de cada persona també.
Vaig néixer a Vic l’any 1981, tot i que sóc pescallunes, ja que sempre he viscut a Torelló. Sóc llicenciada en Psicologia per la UB i mentre estudiava la carrera em van interessar tots aquells temes que estiguessin relacionats amb la salut sexual, el món de la parella i les relacions interpersonals. Precisament per això vaig estudiar el Màster de Teràpia sexual i de parella de la UB, el Postgrau en Salut sexual de la UdL i llavors vaig seguir la meva formació amb el Postgrau de teràpia de parella, el Postgrau de teràpia breu estratègica i el Postgrau de psicoteràpia integradora de la UdG.
L’objectiu de la meva professió: no serà la primera ni l’última vegada que ho dic, em vaig decantar per treballar dins del món de la sexualitat i la parella perquè sovint són temes que ens aporten més patiment i malestar que benestar i plaer. Per tant, si puc posar un granet de sorra per fer que algú visqui la seva sexualitat i la seva relació de parella amb més felicitat... em donaré per satisfeta.
Et pot interessar
- La colònia dels avariats Blanca Busquets
- I si Argüello anés al Cabró Rock? Jordi Serrat
- Trump i l'OTAN o quan la diplomàcia es torna xantatge Toni Poyato
- Què són els centres adscrits? La seva vinculació a la universitat Josep-Eladi Baños
- Els missatges dels ocells Blanca Busquets
- Els nous «altres catalans» en el centenari de Paco Candel Toni Poyato
Alta Newsletter
Iniciar sessió
No tens compte a Osona?
Crea'n un gratisCrear compte
Periodisme en català, gràcies a una comunitat de gent com tu
Recuperar contrasenya
Introdueix l’adreça de correu electrònic amb la qual accedeixes habitualment i t’enviarem una nova clau d’accés.