El ple de Vic desestima suspendre temporalment les llicències d'obres per a piscines privades

La sessió plenària del mes de juny aprovava prorrogar dos anys la concessió de la piscina de l'Estadi al Vic-ETB

Sessió plenària de l'Ajuntament de Vic, aquest dilluns.
Sessió plenària de l'Ajuntament de Vic, aquest dilluns. | Aj. Vic
Redacció
07 de juny del 2024
Actualitzat el 11 de juny a la 13:03h

El ple de l'Ajuntament de Vic corresponent al mes de juny del 2024, celebrat aquest dilluns, ha desestimat la moció impulsada per Vic En Comú Podem amb la finalitat de suspendre temporalment les llicències per a piscines privades a la ciutat, una mesura "de caràcter temporal i preventiu", tal com apuntava el portaveu dels comuns, Arnau Martí.

"La sequera ha vingut per quedar-se i la situació d'excepcionalitat que viu el país acabarà sent permanent", defensa. Per aquest motiu, des de VECP fan un pas més i consideren que no només és necessari "reduir consums i millorar infraestructures" sinó que també cal actuar per "millorar les regulacions de les instal·lacions que es nodreixen de l'aigua".

"Hem limitat l'ús de les dutxes dels equipaments esportius, però, en canvi, continuàvem aprovant llicències d'obres per piscines privades. És una incongruència des d'un punt de vista polític", insisteix Martí, tot remarcant que les polítiques de gestió de l'aigua de la ciutat no poden dependre de les pluges.

D'aquesta manera, l'objectiu de la moció seria estudiar l'adaptació de la normativa urbanística amb relació a les piscines privades de la ciutat. "En un moment en el qual empreses, particulars o agricultors han vist limitats els seus consum d'aigua i han hagut de fer els deures, amb conseqüències econòmiques importants, tampoc podem afavorir males pràctiques. Hem de tronar a posar en valor les piscines públiques", remarca el regidor de VECP.

La moció no ha prosperat per la falta de suports: hi votaven a favor ERC i CUP, mentre que el text era rebutjat per Junts, Ara Vic, PSC i SOMI que, entre altres, manifestaven incompatibilitat amb el pla urbanístic de la ciutat o la vulneració de la propietat privada, així com que no fos una mesura consensuada amb la resta de municipis de la comarca.

La regidora de Junts i consellera comarcal Ester Coma, insisteix que la gestió del cicle de l'aigua i la sequera es treballa conjuntament amb totes les poblacions del territori i creu que "no tindria sentit que veïns d'altres municipis d'Osona poguessin construir piscines i els de Vic no".

Un ple "de piscines"

La sessió plenària corresponent al mes de maig tenia una durada de poc més de tres hores, en les quals les piscines van tenir un paper important. En aquest sentit, el plenari aprovava prorrogar dos anys més la concessió de la piscina de l'Estadi al Vic-ETB amb els vots favorables de l'equip de govern -format per Junts i Ara Vic- i del PSC i SOMI. La CUP i VECP hi votaven en contra, mentre que ERC s'abstenia. El contracte, iniciat fa 25 anys –inicialment per un període de 10 anys i després amb una pròrroga de 15-, finalitzava el setembre d'aquest 2024.

El regidor de l'Activitat Física i Esport, Eduard Comerma, explicava que l'objectiu és que les dues piscines municipals de la ciutat -la de l'Estadi i la del Patí Vic- tinguin una oferta similar en el futur, un fet que es debatrà, també, a la comissió d'estudi –pendent de creació- del model de gestió del Patí Vic.

Arxivat a