​Axilone Metal construirà una nova planta de producció a Sant Pere de Torelló

Tindrà 12.000 metres quadrats i les obres han de començar el primer semestre de 2023

Vista aèria de l'actual edifici de l'empresa a Sant Pere de Torelló.
Vista aèria de l'actual edifici de l'empresa a Sant Pere de Torelló. | ACN
Redacció
26 de gener del 2023
Axilone Metal és una empresa ubicada a Sant Pere de Torelló que es dedica a la fabricació de peces per l'envàs de productes de perfumeria i cosmètica de luxe. La companyia ha decidit comprar uns terrenys al polígon industrial de La Guàrdia per a construir-hi una nova planta de producció que tindrà 12.000 metres quadrats, unes obres que haurien de començar el primer semestre del 2023, i que s'allargarien fins a principis de 2025.

En un comunicat, l'empresa destaca que la bona dinàmica dels mercats, amb creixements de volum importants, ha fet que hagin decidit apostar per ampliar el seu negoci. Si bé inicialment es van enfocar a l'elaboració de taps d'alumini per a perfumeria de luxe, ara també treballaran en la mateixa direcció però obrint-se al mercat de la cosmètica i el maquillatge.

La bona entesa i els acords entre l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló i Axilone Metal garantiran que l'empresa pugui créixer i que no hagi de marxar del municipi, amb el daltabaix en ocupació que això podria comportar. Actualment, la companyia té 430 treballadors en plantilla. Segons els càlculs del consistori, aquesta inversió podria suposar, a llarg termini, que l'empresa arribi als 600 treballadors.

També s'ha pres un compromís amb els inversors per oferir formació, sobretot adreçada a joves i persones en atur. Un dels aspectes que es destaquen dels treballadors de l'empresa és, precisament, el grau de qualificació. La companyia també s'ha compromès a tenir en compte aquelles persones empadronades al municipi per cobrir els llocs de treball.

En el comunicat, Axilone destaca el suport actiu de l'Ajuntament de Sant Pere, que els ha ajudat a resoldre les limitacions administratives relatives a l'augment de la capacitat de tractament d'aigües residuals a la Vall del Ges. Per la seva banda, el consistori ha detallat que ha ajudat a establir els contactes amb els propietaris dels terrenys i també en els tràmits amb administracions superiors, com el Departament de Treball, el Consell Comarcal d'Osona o l'Agència Catalana de l'Aigua.

A més, fruit dels acords amb el consistori, la planta de biomassa del municipi subministrarà energia a Axilone Metal, i d'aquesta manera, totes les instal·lacions de la companyia passaran a alimentar-se d'energia verda certificada.