​Èxit de públic i de vendes a la Fira de l'Avet d'Espinelves

L'organització calcula que han passat pel municipi unes 100.000 persones i que s'han venut uns 4.000 arbres

Redacció
12 de desembre del 2022
Actualitzat a les 10:46h
Visitants a la 41a edició de la Fira de l'Avet d'Espinelves.
Visitants a la 41a edició de la Fira de l'Avet d'Espinelves. | ACN
Aquest diumenge s'ha tancat la 41a edició de la Fira de l'Avet d'Espinelves amb una afluència d'uns 100.000 visitants (Espinelves és una petita població d'Osona de 231 habitants) i amb més de 4.000 arbres venuts.

La fira, que va començar el 3 de desembre i s'ha allargat fins aquest diumenge 11, ha coincidit amb el pont de la Constitució i el de la Puríssima, fet que ha afavorit l'arribada de visitants al municipi durant els nou dies que ha durat l'esdeveniment.

El regidor de Turisme d'Espinelves, Jordi Geli, explicava en declaracions a l'ACN que enguany la fira ha estat un "èxit", i subratllava que, el pont de desembre ha propiciat que hi hagués "moltíssima gent".

Des de l'organització s'estima que gairebé unes 100.000 persones han visitat Espinelves aquests dies, i en destaquen que, en general, és turisme de proximitat, però que enguany també hi ha hagut visitants arribats des d'Andorra, França i del País Valencià.

Pel que fa a la venda d'avets, Geli calcula que se n'han venut "entre 4.000 i 5.000" exemplars en preus que oscil·len dels 10 als 60 euros, unes xifres que concorden amb les previsions que s'havien fet abans de començar l'esdeveniment. En aquest sentit, el regidor de Turisme subratllava que durant el matí de diumenge, últim dia de la fira, "hi havia parades que amb prou feines tenien arbres", fent referència a l'èxit de vendes d'enguany.