La Fundació Impulsa celebra el segon aniversari amb l'objectiu de dignificar la formació professional

Artur Mas reconeix que l'FP ha estat "la Ventafocs" del sistema educatiu català

A la sala hi havia unes 150 persones.
A la sala hi havia unes 150 persones. | Josep M. Montaner
03 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:05h
La Fundació Impulsa va néixer fa dos anys de la mà de sis joves empresaris d'Osona: Juli Ferrer (Frigorífics Ferrer), Andrea Carandell (Novatilu), Marc Rovira (Mimcord), Ferran Castell (Plastin), Gil Sansalvador (PiCosta Sansalvador), i Carles Cuyàs (Fred Vic). La fundació ajuda a joves de la comarca a poder accedir i incorporar-se al món laboral que no tenen recursos necessaris a través de beques.

El president de la Fundació Impulsa, Carles Cuyàs, va explicar com ajuden econòmicament a una trentena de joves que estudien 18 itineraris diferents de formació professional. Cuyàs va remarcar que volen ampliar l'activitat per promoure aquests estudis "que no s'han cuidat". Per això, volen "dignificar la formació professional".

Aquest dijous, van celebrar el segon aniversari amb la companyia de l'ex-president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; el president d'Ausa Futur, Joan Font; i l'alcaldessa de Vic, Anna Erra.

D'una banda, Joan Font, el president d'Ausa Futur (societat que ajuda a la Fundació Impulsa, juntament amb diversos patrocinadors), va apuntar que "a les empreses ens falten especialitats d'ofici". Font va remarcar que "ajudar al talent és fonamental pel país i també per les empreses", ja que "va molt lligat al país que volem".

En aquest mateix sentit, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, va destacar la importància d'ajudar als joves perquè "revertirà en la ciutat, la comarca i el país". Tot i així, Erra va ser realista i va destacar que encara hi havia un abandonament escolar alt i, per tant, un nivell de formació massa baix. Així doncs, l'alcaldessa va apuntar que no es podia perdre "un col·lectiu de joves pel camí", remarcant que "la formació professional és una bona porta".
 

El president de la Fundació Impulsa, Carles Cuyàs, durant el seu discurs Foto: Josep M. Montaner

 

Artur Mas escoltant a Joan Font, d'Ausa Futur. Foto: Josep M. Montaner


L'FP, "la Ventafocs" del sistema educatiu català

Artur Mas va remarcar el paper de la Fundació Impulsa: "vau tocar un punt central: l'FP". L'ex-president va explicar que Catalunya és un referent del sud d'Europa quant a sistema universitari i en el món de la investigació, però va reconèixer que "la formació professional ha estat la ventafocs del sistema educatiu". El president del PDECat va destacar el creixement d'aquesta formació, ja que quan es va encetar l'FP dual hi havia unes 500 persones estudiant-ho a Catalunya, i actualment n'hi ha gairebé 6.000. Per això, Mas els vas animar a seguir amb l'objectiu de la fundació.

"Massa casualitats", la primera reacció de Mas a les detencions pel 3%

Mas també va dir que era molt reconfortant està en actes com aquest i "no el fòrum especial que em toca anar la setmana que ve" [referint-se al judici pel 9-N]. De fet, l'ex-president va fer declaracions als mitjans sobre la nova operació de la Guàrdia Civil apuntant que "són massa casualitats per ser casualitat".

Mas va destacar que, de nou, l'acció de la Guàrdia Civil coincideix amb un punt clau del procés, l'endemà d'una reunió del Pacte Nacional pel Referèndum i a pocs dies del judici del 9-N. En aquest sentit va assenyalar que una altra frase de la mateixa operació va coincidir amb la presentació de Junts pel Sí. "Cada vegada que hi ha hagut un muntatge amb tota la parafernàlia", va sentenciar.
 

Artur Mas atenent als mitjans. Foto: Josep M. Montaner

 

Carles Cuyàs i Artur Mas. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a