Fabiola Mora ha destacat que el programa és una realitat gràcies al treball conjunt de diferents departaments de l'Ajuntament, de les entitats de cooperació i de les associacions de veïns. També ha comentat que és "un programa per a tota la ciutat, que compta cada cop amb més espais i noves entitats de la ciutat que s'hi afegeixen".
Ramon Ferré s'ha referit a l'aspecte més cultural de la proposta, tot i que ha afirmat que "cada cop hi ha més actes, més àmbits i més persones implicades en el projecte". Concretament, ha fet especial esment a les cantades de nadales al peu de les oliveres, que són un símbol inequívoc del Vic per la Pau, ja que "és un acte de veïnatge que compta amb la collaboració de les associacions de veïns". També ha destacat la matinal que es fa el dia 3 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional de les persones amb Discapacitats, el programa Missatges al vent, de la Companyia de Titelles Naip que compta amb la collaboració d'ADFO. El mateix dia 3, el Julius Solidari programa el documental "Capaços de tot", de Carles Guàrdia i Josep M. Domènech. Finalment, ha destacat el concert de La Creació, de Haydn, a càrrec de l'Orquestra de Cambra de Vic i ha esmentat que és un concert que per primera vegada es pot veure a Vic i que comporta un notabilíssim muntatge, a més de la gran quantitat de persones que implica.
Joan Oriol ha agraït tant la participació ciutadana que implica el projecte com també la gran quantitat d'associacions, comunitats i entitats que hi participen d'alguna manera, com per exemple les parròquies, que permeten que s'utilitzin per les cantades.
Anna Bonafont ha fet especial esment al factor intergeneracional que suposa el Vic per la Pau, en la línea que Benestar Social de l'Ajuntament de Vic segueix durant tot l'any per crear "una ciutat per totes les edats". A part de Vic per la Pau, la Festa de la Primavera i Sant Jordi, són, segons Bonafont, els moments en què el programa intergeneracional és més actiu a Vic. De tots els actes proposats, ha destacat aquells que signifiquen un intercanvi entre persones grans i petites, i també els joves, com les cantades i els pastorets als centres de dia, així com les lectures de poemes per part dels Joves per la Pau. Tots aquests actes, segons ha esmentat la regidora, "pretenen acostar el Vic per la Pau allà on hi ha persones grans amb algun problema de mobilitat per seguir tota la resta d'actes".
La regidora també ha assenyalat que el passat 25 de novembre es va celebrar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona, i que en aquest sentit el programa de Vic per la Pau inclou actes en aquest sentit, com l'exposició Dones del segle XXI i la conferència sobre la figura de Carme Sallés i Barangueras, que anirà a càrrec de Dolors Rovira i Puig, i que s'inclou dins del cicle de recuperació de la memòria de les dones vigatanes.
Finalment, l'alcalde de Vic, Jacint Codina ha dit que l'omple de satisfacció veure a tots els representants de les associacions de veïns i de les entitats de cooperació, ja que "el Vic per la Pau no només l'organitza l'Ajuntament, sinó que és un projecte que es fa conjuntament, amb l'objectiu final de la convivència ciutadana, que és pel què Vic ha apostat i vol seguir fent-ho: una ciutat amb excellència ciutadana." També ha esmentat que "l'Olivera dels Habitatges Montseny és la primera que es va plantar i que tot el veïnatge ha mostrat el seu compromís amb la convivència, cuidant-la i fent possible que avui poguem presentar aquest programa aquí." Per acabar, ha agraït la tasca de tots els implicats en el Vic per la Pau, tot desitjant que els actes tinguin molta acollida i siguin un èxit.