L'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic inaugura el curs acadèmic 2006-2007

Publicat el 17 d’octubre de 2006 a les 10:59
 
CRÒNICA DE LA JORNADA
JORDI CASTELLET
 
CELEBRADA LA INAUGURACIÓ DE L'INSTITUT SUPERIOR DE CIÈNCIES RELIGIOSES DE VIC
 
Fou el passat dimecres, dia 11 d'octubre, vetlla del Pilar, en què se celebrà la inauguració del nou curs acadèmic 2006-07.

L'acte començà amb un introit musical a càrrec d'un tercet de vent de l'escola de música, situada al mateix edifici del Seminari de la ciutat de Vic. Cinc peces foren interpretades per flautes de bec, passant per melodies medievals i barroques, Mozart inclòs.

El plat fort s'encarregà al ja Doctor i professor en Història de l'Església moderna i contemporània al mateix Institut, a qui es demanà la lliçó inaugural amb el títol ‘La fundació de la Biblioteca Episcopal de Vic i el seu context'. Una lliçó que es lliurà, al seu temps, al finalitzar la sessió, en els opuscles de la col•lecció ‘Textos' del mateix Institut.

En efecte, en el present any 2006 es compleix el segon centenari de la fundació pel bisbe Francisco de Veyan y Mola de la Biblioteca Episcopal de Vic. L'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, fidel a la seva voluntat fundacional i a l'expressada en l'actual Pla Diocesà de Pastoral del Bisbat de Vic 2005-08., s'ha volgut afegir a la celebració d'aquesta efemèride.

La publicació de la tesi doctoral del Dr. Valentí Girbau i Tàpies, titulada ‘Església i societat a la Catalunya central. El bisbat de Vic a l'època del bisbe Veyan (1784-1815)', a més d'altres publicacions i col•laboracions en el camp de la història de l'Església a Catalunya.

L'acte fou dirigit pel president de l'Institut, que no és altre que el successor del bisbe Veyan, l'actual Mons. Romà Casanova. També eren a la taula presidencial tant el ponent, com igualment l'actual Director de l'Institut, Mn. Joan Torra, i el Degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, el Dr. Armand Puig i Tàrrech, insigne estudiós de casa nostra. El Dr. Joan Bada, professor d'Història civil i eclesiàstica, així com vice-degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, a Barcelona, també era present en l'acte.

A l'entorn d'un centenar de persones, entre professors, alumnes, músics i convidats, assistiren a l'acte d'inauguració del nou curs que finalitzà amb una alegre conversa a l'entorn d'un refrigeri servit al mateix hall del Seminari.