​«Només demano les mateixes oportunitats»

La Fundació l'Esguard denuncia un nou cas de discriminació contra una persona amb discapacitat a Vic a l'hora de buscar pis

En Marc denuncia un nou cas de discriminació contra les persones amb discapacitat.
En Marc denuncia un nou cas de discriminació contra les persones amb discapacitat. | Fundació l’Esguard
Osona.com
01 de juliol del 2022
La Fundació l'Esguard torna a denunciar discriminació d'algunes immobiliàries a persones amb discapacitat a Vic. Si a principis d'any, ho denunciava la Cèlia ara ho fa en Marc. Fa temps que vivia de manera autònoma en un pis on hi té llogada una habitació. I quan va decidir fer recerca de pisos per anar a viure sol, es troba que algunes immobiliàries li tanquen les portes pel fet de ser una persona amb discapacitat.

"Tot va molt bé, fins que em demanen d'on provenen els meus ingressos i veuen que cobro una paga per discapacitat", explica en Marc a l'entitat, subratllant que algunes immobiliàries fins i tot li han comentat que el pis té escales i li costarien de pujar.

Un entrebanc per continuar endavant
Tal com explica l'entitat, aquesta situació arriba en un moment en què en Marc se li han retornat les seves capacitats. És a dir, durant un temps, més de 6 anys, va requerir el suport de la fundació en algunes àrees de la seva vida, però actualment ja no necessita aquestes mesures de suport. Així ho determina un procés judicial.

Per això, des de l'entitat denuncien que està convivint amb una situació que "l'impedeix seguir endavant amb el seu amb el seu projecte de vida amb total autonomia". En aquest sentit, vol deixar clar que les persones amb discapacitat són totalment capaces de tot i que només els cal tenir les mateixes oportunitats. “Només demano les mateixes oportunitats”, diu en Marc a la fundació.

La segona denúncia pública
La Fundació subratlla que és la segona denuncia pública que fa sobre aquest tema i que els preocupa "profundament aquesta situació". "Com a entitat hem de vetllar pels drets de les persones que estem atenent i som molt conscients que la discriminació cap a allò que és desconegut és una assignatura pendent que té la societat", diuen.

Per això, ofereixen una via de contacte amb totes aquelles persones o establiments que tinguin dubtes o necessitin assessorament pel "trencament de l'estigma i la discriminació".

Finalment, des de l'entitat, també fan una crida a la reflexió "a totes aquelles persones que creuen que una persona amb discapacitat no té les mateixes capacitats".
Arxivat a