El rector de la UVic-UCC assumeix la presidència de la Xarxa Vives d'Universitats

Josep Eladi Baños pren el relleu del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Daniel Crespo Artiaga

Josep Eladi Baños, rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.
Josep Eladi Baños, rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. | UVic-UCC
Redacció
02 d'octubre de 2024, 10:00
Actualitzat: 03 d'octubre, 9:11h

El rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Josep Eladi Baños, és el nou president de la Xarxa Vives d'Universitats després de prendre el relleu del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Daniel Crespo Artiaga.

Acompanyaran a Baños en aquesta nova etapa Oriol Amat com a vicepresident primer; la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, com a vicepresidenta segona; el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia, com a vicepresident tercer; i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Daniel Crespo, com a vicepresident quart.

La presidència semestral de Baños al capdavant de la Xarxa Vives d'Universitats donarà continuïtat a les activitats corresponents a aquest període de les més de 150 iniciatives distribuïdes en 11 programes que conformen el Pla d'actuació anual de la institució.

La UVic-UCC també acollirà les reunions del Consell General -màxim òrgan de la institució format pels 22 rectors membres- i de la Comissió Permanent –òrgan responsable de la gestió ordinària i la coordinació del pla de treball anual-.

La Xarxa Vives d'Universitats és una institució sense ànim de lucre que representa i coordina l'acció conjunta de 22 universitats. La finalitat de la institució és potenciar les relacions entre les universitàries de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, la Catalunya del Nord, Andorra i Sardenya, i també d'altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permeti coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals, i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.