Sant Tomàs i Seidor col·laboren per fomentar oportunitats laborals en el sector tecnològic de persones amb discapacitat

Un dels primers resultats de l'acord és la creació del primer enclavament tecnològic de l'entitat social, on treballen quatre persones amb discapacitat i un monitor que els dona el suport necessari

A l’esquerra Josep Benito, CEO de Seidor, i a l’esquerra, Joan Casany, president Sant Tomàs
A l’esquerra Josep Benito, CEO de Seidor, i a l’esquerra, Joan Casany, president Sant Tomàs | Sant Tomàs
Redacció
27 de juny de 2024, 15:37
Actualitzat: 15:38h

Sant Tomàs i la consultora tecnològica Seidor han signat un acord de col·laboració amb l'objectiu de facilitar la incorporació al sector tecnològic de persones amb discapacitat.

El conveni representa un avenç en el camp de la promoció de la inclusió sociolaboral d'aquest col·lectiu, a més d'un suport econòmic important per a projectes socials i la digitalització de l'entitat.

L'acord estableix que Sant Tomàs proporcionarà a Seidor el suport necessari per a identificar i seleccionar a les persones amb discapacitat més adequades per a cobrir les vacants de l'empresa, així com el seguiment i el suport continuat als treballadors inserits a la companyia.

"El conveni suposa un pas de gegant per l'entitat, ja que ens permet avançar en la creació de noves oportunitats d'inserció laboral en un sector molt adequat per a persones vinculades a l'entitat i que són extremadament sistemàtiques, responsables i orientades a garantir la qualitat" explica Joan Casany, president de Sant Tomàs. Tanmateix, afegeix que "tenir feina és molt important per assolir autonomia, independència i augmentar l'autoestima i realització de les persones. Pel col·lectiu que atenem encara ho és més".

Un enclavament tecnològic

Un dels primers resultats de l'acord ha estat la creació del primer enclavament tecnològic de Sant Tomàs en el qual treballen quatre persones amb discapacitat i un monitor que els dona el suport necessari per prestar la seva funció i donar compliment a l'encàrrec de Seidor.

Un d'aquests treballadors és en Genís Vall-llobera: "Tenir aquesta feina em permet gaudir del treball, en un entorn tranquil, en el que comptem amb el suport d'un monitor que ens orienta en la feina que cal dur a terme".

La tasca que en Genís i la resta de companys desenvolupen a Seidor està enfocada al seguiment de la qualitat del servei. Entre altres, això comprèn identificar el grau d'acompliment de les instruccions operatives per a l'escalat d'incidències i peticions; la revisió dels tiquets corresponents i fixació dels canvis d'estat per prioritzar la seva resolució; o també porten a terme una escolta activa i revisió de les trucades amb clients per detectar-hi possibles punts de millora.

sant tomas seidor acord promocionar insercio laboral persones discapacitat osona1
Els treballadors de l’enclavament de Sant Tomàs a Seidor i directius de l’entitat i la consultora tecnològica.Sant Tomàs

Pel CEO de Seidor, Josep Benito, "en un moment d'acceleració de la tecnologia, sota l'impuls de la intel·ligència artificial generativa, és prioritari que les oportunitats laborals arribin a tota mena de col·lectius, sobretot d'aquells que podrien tenir-ho més difícil".

Benito afegeix que "a Seidor promovem la diversitat en els nostres equips i a l'organització en general, col·laborant activament amb organitzacions i institucions per afavorir la contractació de persones amb discapacitat".

A més d'aquest enclavament, la consultora tecnològica es compromet a adquirir productes i serveis de l'entitat i fomentar la incorporació directa de persones amb discapacitat a la seva plantilla. Actualment, l'empresa ja compta amb tres persones vinculades a l'entitat contractades amb el suport d'una tècnica de l'entitat que vetlla perquè executin les tasques assignades.

Arxivat a