Una plantada de flors dóna pas a un ambiciós projecte social

EcoSPORTech pretén crear una cooperativa especialitzada de joves en situació d’exclusió

Publicat el 21 de juny de 2013 a les 17:23
La plantada de flors, a l'Atlàntida de Vic. Foto: Universitat de Vic

En el marc del projecte “Paisatges amb ànima” d’EcoSPORTech, dimecres el matí es va realitzar una plantada de flors de temporada i d’espígol, al Jardí de les Arts de L'Atlàntida de Vic. EcoSPORTech és una iniciativa que busca la inserció laboral de joves en situació d’exclusió, integrant aspectes d’esport, natura, noves tecnologies i formació. La plantada la van fer els joves en procés d’inserció sociolaboral que formen part del projecte, conjuntament amb 90 alumnes de P3 de L'Escorial de Vic. A l’acte hi va assistir la tinent d'alcalde, Anna Erra; Imma Puig, directora d'Àrea de negoci de CaixaBanc a l'Osona; Marga Pla, degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB) de la Universitat de Vic; i, el coordinador del projecte i professor de la FCSB de la UVic, Salvador Simó.

Durant l’acte, Erra va donar la benvinguda als petits i va felicitar tant als impulsors d’EcoSPORTech per la seva iniciativa en el camp de emprenedoria social com als joves en procés de reinserció sociolaboral. La finalitat d’EcoSPORTech és la creació d'una cooperativa especialitzada capaç de generar activitat econòmica amb joves, en el camp de les activitats esportives i de lleure en el medi natural, tot integrant les noves tecnologies. Aquesta cooperativa ha de ser dirigida i gestionada pels mateixos joves, per la qual cosa estan rebent formació.

EcoSPORTech està finançat per l’Obra Social de la Caixa i és un projecte compartit per l’Ajuntament de Vic i la Universitat de Vic (UVic), amb el suport de Rotary Club i de la Associació Reír. El projecte sorgeix d’una col·laboració interdisciplinària dins de la UVic, amb professors de les Facultats d'Empresa i Comunicació (FEC), la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB) i la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes (FECTH). Integra un equip de professionals procedents dels àmbits de l'empresa, el màrqueting, el periodisme, l'esport i la teràpia ocupacional.

Salvador Simó, coordinador d’EcoSPORTech, va manifestar que “el projecte dóna visibilitat a la implicació amb el territori de la UVic, creant una empresa social per als joves amb dificultats d’inclusió al mercat laboral”. També Margarida Pla, degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, va ressaltar que “aquest projecte  compleix un dels objectius de la Facultat, d’abordar d’una manera conjunta els àmbits socials i de la salut”.

Per la seva banda, Imma Puig, directora de l’Àrea de Negoci de CaixaBanc Osona, va destacar “l'interès i el compromís social de la Caixa per fomentar les oportunitats laborals entre les persones més vulnerables, sobretot quan l'atur té avui per avui una àmplia incidència social”.