I va haver de venir Martin Schulz a dir l'obvietat: Europa no té cap solució per a Catalunya. Ni tampoc per a Espanya. El president de l'Eurocambra va confessar que en parla "cada dia" amb altres polítics europeus, però "les institucions comunitàries no poden fer res més que observar el procés català, sense aportar-hi cap proposta". Fi de la discussió.
No hi haurà intervenció europea i tampoc no hi haurà oferta espanyola, per més que la invoquin els misteriosos Moderats, una mena de secta oculta de la qual només se sap que són molt rics... Així que la lògica indica que l'actual enfrontament polític derivarà en conflicte institucional i que, al final, haurà de ser la gent -via mobilització, un altre cop- qui decanti la balança de en favor d'un o altre costat.
A qualsevol poble se'l pot manipular, intimidar o, fins i tot, massacrar. Però no se'l pot substituir. I serà aquesta societat la que haurà de legitimar democràticament qualsevol escenari nou, un cop ha quedat obsolet el vell. O sigui que, manllevant Mao Zedong, totes les constitucions són tigres de paper.
Al final, la gent
Ara a portada
-
-
Política ERC avala la nova injecció de crèdit d'Illa a canvi d'incidir en la resposta als aranzels Sara Escalera
-
Política L'oficialitat del català: entre la discreció i una pròrroga de Junts a Sánchez que no és eterna Bernat Surroca Albet
-
Societat Qui serà el nou Papa? Guia per entendre els equilibris d'una decisió transcendental Pep Martí i Vallverdú
-
Publicat el 31 d’octubre de 2013 a les 22:59
Et pot interessar
-
Política La jutgessa processa el germà de Sánchez per prevaricació i tràfic d'influències
-
Política Primeres esquerdes entre Illa i l'establishment
-
Política El doble missatge pel català que deixa l'assaig general de Sant Jordi
-
Política Laure Vega, el lideratge emergent de la CUP que s'asseu a la taula amb el Govern