Fa mesos que Junts intenta recuperar un perfil econòmic alt. Són múltiples els intermediaris que han intentat acostar posicions entre el partit de Carles Puigdemont i les elits empresarials, decebudes amb el paper dels hereus de Convergència amb el procés però que ara, degut a la posició de poder al Congrés dels Diputats gràcies als set escons que comanda Míriam Nogueras, veuen positiu acostar-se a unes sigles que poden decantar cap a la dreta determinades mesures del govern espanyol. La visita de la cúpula del partit al complex industrial de Repsol al Camp Tarragona, celebrada aquest divendres amb tota la pompa, va en aquesta línia de reconstrucció de ponts en marxa.
La delegació de Junts ha estat especialment nodrida. Aquesta és la relació de dirigents que s'han desplaçat fins allà: Jordi Turull, secretari general; Albert Batet, president del grup parlamentari; Míriam Nogueras, com a màxima responsable a Madrid; Mònica Sales, portaveu parlamentària i vicepresidenta de la formació; Toni Castellà, diputat i també vicepresident del partit; Jaume Giró, exconseller d'Economia i amb escó al Parlament; i Joan Canadell, expresident de la Cambra i diputat des de fa dues legislatures. També s'hi ha sumat Josep Maria Cruset, representant de Junts a Madrid -va ser cap de cartell per Tarragona-, director de l'últim congrés de Junts i exalcalde de Riudoms.
En el marc de la visita s'ha celebrat una trobada entre els dirigents del partit i els principals responsables de Repsol, amb Antoni Brufau i Josu Jon Imaz com a màxims representants. A la sortida, Turull ha tret pit del fet que Junts hagi pressionat al Congrés per obtenir una inversió de 800 milions d'euros, acompanyada de la supressió de l'impost a les energètiques. "Gràcies a la manera d’entendre la política de Junts, avui amb aquestes inversions donem esperança als ciutadans del Camp de Tarragona", ha apuntat el secretari general, que ha acusat altres partits -en referència a ERC i als comuns- que posaven en risc una "iniciativa cabdal" com aquesta, segons la seva visió.
La visita de bracet de Repsol arriba en un moment en què Junts té una posició rellevant en un debat que aterrarà al Congrés en les properes setmanes: la reducció de la jornada laboral. Fa uns dies, Puigdemont va rebre a Waterloo representants gremials i també associacions metal·lúrgiques. Junts ja ha advertit que la negociació amb el govern espanyol -la mesura la comanda Yolanda Díaz, de Sumar- serà "complicada", i que no s'ha negociat prèviament amb ells. Foment del Treball confia que el partit de l'expresident serà decisiu per tombar o condicionar la iniciativa, que servirà perquè es treballin 37,5 hores setmanals de manera progressiva a partir de finals d'aquest any.