Les bases de Barcelona En Comú han votat a favor de l'acord entre la formació i el PSC perquè els socialistes entrin a formar part del govern. Ho han fet amb una participació del 27,59 % (2.599 vots). D'aquests, el sí n'ha obtingut el 62,52% (1.625) i el no un 32,82% (853). També n'hi ha hagut 121 en blanc, el 4,66%. Les persones inscrites al registre d'organització i amb dret a vot són 9.422.
Els organitzadors de la consulta han valorat "molt positivament" la participació, que "supera amb escreix" la d'altres processos consultius posats en marxa en el darrer any. A parer dels organitzadors, això demostra l'interès de la ciutadania inscrita al registre de Barcelona En Comú per la política de pactes de l'organització.
La validació d'aquest preacord per part de les bases de Barcelona En Comú era una condició imprescindible perquè el pacte pogués entrar en vigència, segons es recorda des del partit.
Amb aquesta aliança es vol aconseguir una major estabilitat al govern de la ciutat per impulsar els canvis i transformacions "necessaris" que permetin "reduir les desigualtats, impulsar el desenvolupament econòmic inclusiu i garantir la cohesió social".
Aquest dimecres la militància del PSC de Barcelona també es va mostrar a favor de l'acord. En concret el 89% dels participants en la consulta - un total de 1.016 persones dels 2.659 militants del partit - van votar que "sí".
Les bases de BComú aproven el pacte amb el PSC amb un 63% dels vots
La consulta interna rep 2.599 suports dels 9.422 possibles | La validació d'aquest preacord era una condició imprescindible perquè l'aliança pogués entrar en vigència
Ara a portada
Publicat el 19 de maig de 2016 a les 19:45
Et pot interessar
-
Política Sánchez anuncia 1.300 milions d'euros en 10 anys per construir pisos «més ràpid»
-
Política La defensa de la llengua es fa un lloc per Sant Jordi
-
Política Centenars de persones es manifesten al centre de Barcelona en defensa del català: «La nostra llengua no es toca»
-
Política Sant Jordi per la Llengua crida a reactivar el carrer davant la «situació d’emergència lingüística»