El ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, ha refermat el "rebuig" del govern espanyol a l'OPA hostil del BBVA contra el Banc Sabadell en la seva intervenció davant el Cercle d'Economia, aquest dijous. Cuerpo ha recordat els arguments esgrimits pel govern espanyol, en especial l'afectació que tindria per a la competència per una concentració en el sector que seria d'un 70%, molt per damunt de la mitjana europea. També s'ha referit a l'impacte negatiu que tindria per a la "vertebració del territori, que no només afecta Catalunya sinó també València" i com podria afectar al teixit de les pimes, per a les quals el Sabadell és fonamental.
Cuerpo, en canvi, s'ha resistit a entrar en el debat sobre el sistema de finançament. El titular d'Economia s'ha estès en les dades positives que mostra l'economia però no ha entrat en el fons quan se li Teresa García-Milá, membre de la junta del Cercle li ha plantejat el tema de les necessitats d'un "millor finançament" de les comunitats autònomes, que és una de les reivindicacions de l'entitat.
García-Milá li ha plantejat la necessitat d'avançar en una major "equitat vertical" de les autonomies i Carlos Cuerpo ha assenyalat que l'executiu espanyol és "conscient" de les responsabilitats que han d'afrontar les comunitats, en especial en sanitat i educació. El ministre ha explicat que s'ha fet un esforç important en l'increment dels lliuraments a compte a les comunitats, que ha pujat un 15% i ha suposat 150.000 milions d'euros transferits a les comunitats. No ha anat més enllà i García-Milá no ha volgut insistir, dient tan sols que és un tema important pel Cercle.
Cuerpo ha destacat davant dels empresaris les bones xifres de l'economia que la Comissió Europea ha refermat, amb un rècord d'afiliacions a la seguretat social i el que ha anomenat una millora "qualitativa" del mercat de treball, un "creixement moderat" dels preus i el retorn de les xifres del dèficit a nivells anteriors a la pandèmia, amb una previsió d'un dèficit del 3% del PIB, entre d'altres.
El ministre ha contestat a la inquietud expressada pel Cercle d'uns increments salarials que podrien afectar "els marges de les empreses" i ha afirmat que des del Banc Central Europeu s'ha establert un criteri de "flexibilitat i equilibri" entre marges empresarials, salaris i major eficiència productiva, que sigui compatible amb una reducció de la jornada laboral. Cuerpo ha insistit en la necessitat de preservar el diàleg social amb els sindicats.