200 sabadellencs de l’àmbit del Ripoll troben feina gràcies al Vapor Llonch

Es tracta de veïns de la Creu de Barberà, Campoamor, Espronceda, Les Termes, Can Puiggener, Torre-Romeu, Poble Nou, Can Roqueta i el Raval d’Amàlia

Publicat el 28 d’agost de 2015 a les 16:00
Un total de 200 persones dels barris ubicats al voltant del riu Ripoll de Sabadell han trobat feina en els darrers sis mesos gràcies als serveis d'orientació del Vapor Llonch i que s'ofereixen en diversos centres cívics de la ciutat. Es tracta de veïns de la Creu de Barberà, Campoamor, Espronceda, Les Termes, Can Puiggener, Torre-Romeu, Poble Nou, Can Roqueta i el Raval d’Amàlia. 

L'Ajuntament n'ha fet un balanç positiu, no només pel retorn al mercat laboral amb un contracte d’aquestes persones, sinó també perquè el servei ha permès millorar les seves competències professionals i coneixements per situar-se en un millor lloc i tenir més 
autonomia a l’hora de cerca feina. 

En total 602 persones han utilitzat aquest servei durant el primer trimestre de l’any, de les quals 542 han participat activament de les diferents accions que s’han ofert. El 85% de les persones ateses tenien un nivell d’estudis primaris o sense alfabetització. En alguns casos a la manca de qualificació s’afegia també un dèficit d’hàbits laborals per portar molts anys a l’atur, desmotivació, precarietat econòmica i altres elements que dificultaven l’accés al mercat de treball cronificant la situació d’atur. 

Treball als Barris 

L'anomenat Dispositiu d’Inserció Laboral es dispensa per a tot el veïnat interessat des dels Centres Cívics de la Creu de Barberà, de Can Puiggener i de Torre-Romeu. El Vapor Llonch gestiona aquest servei per atendre les persones de la zona que busquen feina i detectar les necessitats de personal de les empreses. 

En concret, es treballa per a desenvolupar les seves potencialitats i capacitats mitjançant els itineraris personalitzats d’inserció que tenen com a objectius la millora de l’ocupació, la inserció sociolaboral, el manteniment de l’ocupació i la promoció laboral. 

Des d’aquest dispositiu s’ha treballat per les empreses de la zona per cobrir llocs de treball vacants i s’han proposat les persones del barri en situació de recerca de feina a través de convenis de formació, pràctiques o altres alternatives.

En total s’han formalitzat durant el primer semestre de 2015 un total de 59 convenis de pràctiques no laborals en diferents especialitats. També s’ha fet formació a mida adaptada a les necessitats de les empreses de conducció de carretons, neteja a domicilis, atenció al client, manipulació d’aliments i també cursos de Sistemes d'Aplicació i Productes Sofware de Gestió de Recursos Empresarials i Termi al Punt de Venda, en les quals han participat un total de 75 persones. 

Aquests dispositius formen part de les actuacions derivades de la Llei de Barris per donar suport a les zones més necessitades dins una ciutat. Els dispositius han estat tancats a l’estiu i l’activitat es reprendrà al setembre. A més, d’aquests dispositius en el marc del programa Treball als Barris es desenvolupen actuacions que permeten la contractació de persones en atur directament per l’Ajuntament per realitzar actuacions en beneficis de la ciutat.