Prop de 1.000 persones van participar l'any passat del Programa d'Acollida i Refugi de Sabadell

L'any passat l'Ajuntament va realitzar una vuitantena de sessions per ajudar a assolir competències lingüístiques en llengua catalana i castellana, coneixements laborals i coneixements sobre la societat catalana i el seu marc jurídic

Publicat el 09 de gener de 2024 a les 17:03
Actualitzat el 09 de gener de 2024 a les 17:48
El Programa d’Acollida i Refugi de l’Ajuntament de Sabadell ha previst un total de 78 sessions d’acollida adreçades a persones nouvingudes per a aquest 2024. Les trobades, durant les quals se’ls dona la benvinguda a la ciutat i se les informa sobre els serveis i recursos principals del municipi, se celebraran els dimecres en horari de matí i tarda en diversos equipaments del municipi: Casal Pere Quart i centres cívics de Can Rull, Ca n’Oriac, la Creu de Barberà i Torre-romeu.

Una informació que s'ofereix en el moment que s’empadronen, a través del Servei d’Atenció Ciutadana, tot i que també es poden informar mitjançant altres serveis i entitats com l’SCAI, Serveis Socials, Creu Roja o el propi Programa d’Acollida i Refugi.

Després d'una primera sessió, les persones interessades a continuar-hi participant són citades a una entrevista individual, on se les orienta sobre la finalitat del servei, l’itinerari formatiu i els requisits per obtenir el certificat final d’acollida expedit per la Generalitat de Catalunya.

Les sessions d’acollida, juntament amb els tallers de coneixement de la societat catalana, els tallers d’apropament al món laboral i els cursos bàsics de català, són accions que s’ofereixen als nouvinguts amb l’objectiu de potenciar una major autonomia personal i fomentar la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans.

L’any 2023 es van realitzar 76 sessions d’acollida i hi van participar més de 900 persones, de les quals el 60% van formar part de les accions d’acollida del consistori per assolir competències lingüístiques en llengua catalana i castellana, coneixements laborals i coneixements sobre la societat catalana i el seu marc jurídic.