Combina aquesta espècia amb el cafè i potencia'n els beneficis

La canyella evita la pèrdua de memòria i potencia la concentració si es barreja amb cafè cada matí

La canyella potencia els beneficis de prendre cafè
La canyella potencia els beneficis de prendre cafè | Pexels
Nació
31 de març del 2024
Actualitzat el 19 de juny a les 10:53h

Hi ha qui no pot sortir de casa sense prendre's el primer cafè del dia, d'altres que se l'han de beure només despertar-se i d'altres se'l racionen per no prendre'n més del compte. El que està clar és que el cafè és un company fidel dels matins per a bona part de la societat. I més enllà de la seva funcióestimulant i energètica, destaquen els seus beneficis per a la salut.

Sol és bo per al cos humà. Però combinat amb canyella és una bomba -positiva- per al nostre organisme. Segons un estudi publicat a la revista Springer, i liderat pel Departament de Ciències Neurològiques del Centre Mèdic de la Universitat Rush de Chicago, afegir una cullerada de canyella al cafè cada matí pot tenir beneficissignificatius per a les persones. Quins?

  • Potencia les propietats antioxidants. Combinar cafè i canyella augmenta l'absorció d'antioxidants i ajuda a prevenir malalties neurodegeneratives i cognitives.
  • Control de malalties cròniques. La barreja pot contribuir al control de malalties com la diabetis o l'hepatitis gràcies a la capacitat per regular la glucosa i millorar la sensibilitat  la insulina.
  • Beneficis per a la salut cardiovascular. La canyella pot millorar la salut del cor i reduir el risc de malalties cardiovasculars. 
  • Propietats digestives. A més dels efectes antioxidants, la canyella també ajuda com un digestiu natural i pot ajudar a alleugerir el malestar estomacal.
  • Aporta nutrients. La canyella és rica en vitamines i minerals: porta B6, ferro, calci, zinc, potassi i seleni.
  • Millora la memòria i les funcions cognitives. La barreja de cafè i canyella s'associa amb una millora de la memòria i la funció cognitiva.

D'altra banda, l'hora del dia en què es pren el cafè no pot ser aleatòria. I és que el moment ideal per gaudir-lo no és tan obvi com molts pensen. Alguns experts, com el nutricionista Pablo Ojeda, asseguren que prendre cafè just despertar-se no és una bona idea. Per què? Els nivells de cortisol, l'hormona de l'estrès, arriba al seu punt àlgid en aquest moment del dia, cosa que barrejada amb el cafè podria no proporcionar els efectes desitjats. Així, val la pena esperar entre 30 i 45 minuts per beure'l.