Encara que la canyella s'associa principalment a la pastisseria i la rebosteria, algunes persones la consumeixen d'altres formes, com per exemple en el cafè o el te. És el teu cas? Doncs fas bé, ja que té beneficis per als teus ronyons.
La canyella s'obté pelant les branques de l'escorça aromàtica del canyeller. Compta amb dues variants: la Cinnamomum zeylanicum i la Cynnamomum cassia. La cassia es distingeix pel seu alt contingut en cumarina, considerada tòxica per a les funcions hepàtiques, mentre que la ceylan en té quantitats gairebé imperceptibles.
La infusió de canyella és considerada una important aliada contra la retenció de líquids. Té una funció de diürètic natural que ajuda i protegeix les funcions renals d'eliminar la sal i l'aigua mitjançant l'orina. Com a conseqüència, el sistema arterial té condicions idònies perquè la pressió arterial es manté baixa.
D'altra banda, però, la canyella cassia pot contenir fins a 20 mil·ligrams de cumarina, una substància tòxica. El cos humà, segons estimacions científiques, la quantitat màxima de cumarina que pot tolerar el cos és de 0,1 mil·ligrams per cada quilo de massa corporal. Així, per parlar d'intoxicació i d'efectes greus en la salut humana -sobretot al fetge- cal tenir en compte que s'ha de prendre una alta dosi de canyella cassia.
Aquests són els efectes de la canyella als teus ronyons
El consum d'aquest aliment ajuda a preservar les funcions renals perquè contribueix a lluitar contra la retenció de líquids
ARA A PORTADA
Publicat el 01 de juliol de 2024 a les 12:30
Actualitzat el 01 de juliol de 2024 a les 14:26
Et pot interessar
-
Alimentació Què cal menjar a partir dels 40 anys per arribar bé als 80?
-
Alimentació Un nou estudi detecta quatre aliments molt populars que ajuden a controlar la tensió alta
-
Alimentació Pep Guardiola explica quin és el seu plat preferit: una recepta molt catalana
-
Alimentació Si prens cafè a aquesta hora estàs reduint el seu efecte
-
Alimentació Nou beneficis ocults de les cireres: la fruita de temporada amb alt valor nutricional
-
Alimentació La fórmula «70-20-10» d'Ada Parellada per fer les millors hamburgueses