Catalunya és un país de tapes. La seva riquesa gastronòmica fa que cada zona presenti una oferta diferent i que sigui pràcticament impossible tenir la certesa que s'ha degustat la millor tapa, però el xef José Andrés, amb dues estrelles Michelín, s'atreveix a recomanar el que, a parer seu, és el millor bar per menjar-ne.
De fet, ja fa temps que insisteix que convé viure-hi l'experiència. El 2022 ja va recomanar el local a la seva newsletter Longer Tables i va destacar-ne la qualitat del producte local i el caràcter tradicional de la carta.
Es tracta de Tapas 24, del xef Carles Abellan, que té dos establiments a la ciutat de Barcelona: un al carrer Diputació 269 i un altre a la Diagonal 520. Abellan és un bon amic d'Andrés a l'Escola d'Hostaleria de Barcelona, per la qual cosa el xef estrella Michelín coneix molt bé la seva manera de treballar i les seves receptes.
Andrés descriu Tapas 24 com un "bar de barri, però ben fet" creat -en el cas del local del carrer Diputació- en un moment, el 2006, en què Barcelona tenia una oferta de tapes "mediocre" i que ha aconseguit mantenir la qualitat fins al dia d'avui. Destaca que és "divertit, vibrant i sempre sembla una festa", alhora que compta amb grans perles a la carta.
En aquest sentit, recomana molt especialment tastar la versió d'Abellan del biquini, al qual li afegeix puré de trufa negra i, per ell, és "un dels millors entrepans del món". Tal com ha explicat en diverses ocasions, Abellan va crear la recepta fa 40 anys i des d'aleshores l'ha anat perfeccionant.
Tapas 24, talent culinari i qualitat del producte
Andrés assegura que Tapas 24 treballa amb matèria primera de qualitat i de proximitat. Tot plegat, sota el lideratge i talent culinari d'Abellan, que és l'assessor, creador de receptes i líder del projecte.
Les tapes més consumides a Tapas 24 són les croquetes de pollastre rostit a la catalana, els ous estrellats amb botifarres catalanes i les escarxofes del Prat a la planxa amb romesco i pernil ibèric, entre altres.