Per què ens acaben agradant la cervesa i el cafè si al principi n'odiem el gust?

Una aproximació des de la genètica podria justificar un rebuig als gustos amargs, però la psicologia té la resposta definitiva

El cafè i la cervesa són dues de les begudes més populars tot i el gust amarg
El cafè i la cervesa són dues de les begudes més populars tot i el gust amarg | Pexels
Redacció
07 de novembre de 2024, 14:18

És molt probable que el primer contacte amb el cafè i la cervesa no fos com t'havies imaginat. "Com li pot agradar tant als adults?", et preguntaries. La ciència i, concretament, la genètica apunten que és una reacció normal, ja que la tendència a rebutjar el gust amarg és un mecanisme de defensa genètic contra el verí. Si bé, aquesta explicació es queda curta quan, al llarg del temps i amb el consum, has acabat gaudint d'aquestes begudes tan esteses a la societat.

Tal com van descobrir investigadors de la Northwestern University d'Illinois, als Estats Units, la resposta la té la psicologia i la neurociència. I és que les preferències gustatives tenen un fort component social i estan molt relacionades amb les seves propietats psicoactives, apunta l'estudi publicat a la revista Nature Communications.

Això vol dir que el cafè i la cervesa acaben agradant als consumidors perquè els fa sentir bé. Aquestes begudes s'associen a entorns distesos i festius, pel qual s'acaba teixint una relació psicològica que afavoreix el consum fins i tot quan no es troben en aquests entorns.