Els especialistes recomanen mantenir una dieta equilibrada i variada per maximitzar els beneficis per a la salut. Dins d'aquesta gamma d'aliments, les fruites són un element imprescindible, ja que les seves propietats solen tenir un efecte positiu per a l'organisme. Ara bé, cadascuna té uns efectes concrets que cal conèixer-los.
En aquest sentit, un estudi recent de la Universitat de Harvard ha revelat que les pomes són una de les millors fruites per prevenir l'aparició de diabetis i, a la vegada, també ajudar a perdre pes. Això es deu al fet que és una gran font de fibra i de vitamina C, així com de fitoquímics.
Les dades que aporta la prestigiosa universitat són clarificadores: una porció de poma pot aportar 95 calories, zero grams de greix, un gram de proteïna, 25 grams de carbohidrats, 19 grams de sucre natural i tres grams de fibra. L'estudi ha comptat amb més de 38.000 dones i s'ha determinat que qui menjava una o més pomes al dia reduïa en un 28% el risc de patir diabetis tipus 2.
Per altra banda, les pomes també ajuden a regular el pes. La presència de fibra endarrereix la digestió, motiu pel qual retarda les ganes de menjar després d'un àpat. En últim lloc, la poma també és efectiva sobre la salut cardiovascular. Un altre estudi va observar que el consum d'aquesta fruita presenta un menor risc de patir un accident cardiovascular.